Μυστικά για τις καλύτερες τραγανές και μυρωδάτες δίπλες

Θέλουμε οι δίπλες να σπάνε στο στόμα και να μας γεμίζουν με τη γλύκα τους τις μέρες των γιορτών. Και δεν είναι δύσκολο, αν ακολουθήσετε τα μυστικά που μοιράζομαι μαζί σας.

Πάμε να δούμε τι δεν πρέπει να ξεχνάτε όταν φτιάχνετε δίπλες.

*Τα αυγά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

*Το καλό χτύπημα των αυγών εξουδετερώνει τη μυρωδιά τους.

*Κάντε καλό ζύμωμα και ξεκουράστε τη ζύμη, για να ανοίξει εύκολα το φύλλο.

*Για να ανοίξετε το φύλλο, πρώτα αλευρώστε το καλά.

*Αν ανοίξετε το φύλλο στο χέρι με πλάστη η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή. Χρειάζεστε λίγο περισσότερο αλεύρι και πιο σκληρή ζύμη για το άνοιγμα του φύλλου στη μηχανή, αλλιώς διαλύεται.

δίπλες
Δίπλες

*Στην αρχή του τηγανίσματος έχουμε μέτρια προς δυνατή φωτιά και στη συνέχεια μέτρια.

*Το λάδι δεν πρέπει να είναι πολύ καυτό, γιατί θα καούν γρήγορα χωρίς να προλάβουν να ψηθούν σωστά.

*Δεν πρέπει να τις γυρίζετε συνεχώς στο τηγάνι, γιατί έτσι απορροφούν πολύ λάδι.

*Το σιρόπι να μην είναι πολύ καυτό, γιατί θα νοτίσει και θα μαλακώσει τις τραγανές δίπλες.

*Αν δεν έχετε εμπειρία στο δίπλωμα της δίπλας στο τηγάνι, μην αγχώνεστε καθόλου! Κόψτε κομμάτια φύλλου και τηγανίστε τα. Θα γίνουν τέλεια, όπως οι δίπλες, απλά θα είναι σε άλλο σχήμα.

*Προσέξτε το μέλι που χρησιμοποιείται, γιατί μπορεί να έχετε φτιάξει τις καλύτερες δίπλες και η γεύση τους να μην αυτό που περιμένετε εξαιτίας της ποιότητας του μελιού. Προτείνω να χρησιμοποιήσετε θυμαρίσιο μέλι.

Ακολουθήστε τα μυστικά μου για σίγουρη επιτυχία!

Καλή απόλαυση!

Θέλω να μοιράζομαι τα πάντα μαζί σας μέσα από το argiro.gr!

Σας Προτείνουμε