Πίσω

Δεν θα πιστεύεις πόσων χρόνων είναι η σοκολάτα

Λιώνει γλυκά στο στόμα σου και σύμφωνα με τις έρευνες αποτελεί εθισμό. Δεν είναι άλλη από τη σοκολάτα, την αγαπημένη των παιδιών και την απαγορευμένη των μεγάλων που δεν μπορούν παρά να υποκύψουν στη γοητεία της.

Ξέρετε πόσων χρόνων είναι ο πειρασμός, η σοκολάτα;  Το δέντρο του κακάο, από όπου προέρχεται η σοκολάτα, είναι πολύ παλαιότερο από ό,τι θεωρούσαν οι επιστήμονες έως τώρα. Σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις, οι εξελικτικές ρίζες του απλώνονται 10 εκατομμύρια χρόνια στο παρελθόν!

Ομάδα ερευνητών από διάφορες χώρες, με επικεφαλής τον Βρετανό βοτανολόγο δόκτορα Τζέημς Ρίτσαρντσον του Βασιλικού Βοτανικού Κήπου του Εδιμβούργου, έκαναν σχετική δημοσίευση στο περιοδικό οικολογίας και βιολογίας “Frontiers in Ecology and Evolution”, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι το δέντρο του κακάο (Theobroma cacao) είναι ένα από αρχαιότερα είδη του γένους Theobroma. Εμφανίσθηκε πριν από περίπου 10 εκατ. χρόνια στην περιοχή του Αμαζονίου και των Άνδεων της Νότιας Αμερικής.

Αυτό που προκύπτει από την τελευταία γνώση είναι ότι το κακαόδεντρο που είχε τόσο χρόνο για να εξελιχθεί και να αποκτήσει μία τεράστια γκάμα γενετικών ποικιλιών δεν μπορεί να εξαφανιστεί τόσο εύκολα, αφού οι άγριες ποικιλίες του κακάο μπορούν να διασταυρωθούν με τις αγροτικές καλλιέργειες του κακάο, κάνοντάς το στο μέλλον εξαιρετικά ανθεκτικό στις ασθένειες και στην κλιματική αλλαγή.

Η επόμενη σκέψη; Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε νέες γεύσεις σοκολάτας, εμπορικά καλό για τις σοκολατοβιομηχανίες, αλλά και για τους λάτρεις της.

Δείτε παρακάτω και 5 φανταστικές συνταγές με σοκολάτα που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε!

Μοιράσου το

Διαφήμιση
Κάτι μαγειρεύεται