Πίσω

Πού να βάλω τη σοκολάτα μου, στο ψυγείο ή στο ντουλάπι; Τα μυστικά της σωστής συντήρησης

Η σοκολάτα είναι ιδέα, όχι μόνο απόλαυση. Είναι πειρασμός, είναι ανάγκη για κάποιους, είναι αυτό που στους περισσότερους έρχεται στο μυαλό ακόμα και στην πιο άσχετη στιγμή της ημέρας! Η σοκολάτα είναι στη ζωή μας σε όλες τις μορφές της, όχι μόνο στο απλό κακάο που υπήρχε παλιότερα.

Σοκολάτα με άρωμα, γεύσεις φρούτων, σοκολάτα πάνω στα γλυκά, μέσα στα γλυκά. Η σοκολάτα τονώνει, φτιάχνει τη διάθεση και δεν σταματάς να τη ζητάς.

Ξέρετε όμως, πώς να την αποθηκεύσετε σωστά; Ναι, καλά καταλάβατε… Το ψυγείο δεν είναι πάντα ο σωστός χώρος συντήρησης για τη σοκολάτα σας. Διαβάστε παρακάτω πως συντηρούμε σωστά το κάθε είδος της σοκολάτας!

Κακάο
Το καλύτερο μέρος είναι ένα σκοτεινό σημείο μέσα στην κουζίνα για να αποθηκεύσετε το κουτί με το κακάο. Η θερμοκρασία στην οποία πρέπει πάντα να βρίσκεται είναι αυτή του δωματίου. Μην ξεχνάτε ότι πρέπει πάντα να χρησιμοποιείτε ένα αεροστεγές δοχείο. Για κανέναν λόγο μη βάλετε το κακάο μέσα στο ψυγείο, γιατί θα χαλάσει.

Μπάρες σοκολάτας
Δώστε τους δροσιά, δηλαδή διατηρείστε τις σε δροσερή θερμοκρασία, που σημαίνει από 15C- 21.1C. Δεν πρέπει να τις αφήσετε εκτεθειμένες στο φως του ήλιου, για αυτό και προτιμήστε ένα ντουλάπι. Σε περίπτωση που η κουζίνα σας έχει υψηλή θερμοκρασία όλο το χρόνο, τότε δεν έχετε παρά να βάλετε τις μπάρες στο ψυγείο. Μην ξεχνάτε να κλείνετε καλά τις συσκευασίες, ώστε να μην παίρνουν μυρωδιά από άλλα τρόφιμα.

Τσιπς σοκολάτας (χρήση σε γλυκά)
Γνωρίζετε ότι τα τσιπς σοκολάτας περιέχουν λιγότερη ποσότητα βούτυρο κακάο από ότι η κανονική σοκολάτα; Αυτός είναι ο λόγος που μπορείτε να τα διατηρήσετε σε υψηλότερες θερμοκρασίες. Πέρα από αυτό, όμως, ιδανικό είναι να τα φυλάξτε τα σε θερμοκρασία ίδια με αυτή της μπάρας σοκολάτας, δηλαδή σε ένα σκοτεινό σημείο. Και στην περίπτωση των τσιπς πρέπει να διατηρήσετε τη συσκευασία τους πολύ καλά κλεισμένη.

Τρουφάκια
Αν δεν τα φάτε όλα αμέσως (!) μόλις τα αγοράσετε ή σας τα φέρουν, τότε φυλάξτε τα σε ένα δροσερό μέρος, να μην τα χτυπάει το φως του ήλιου. Μπορείτε να τα βάλετε σε κάποιο ντουλάπι.  Αν τα τρουφάκια είναι φρέσκα και έχουν βγει από τα χεράκια σας, τότε αποθηκεύστε τα στο ψυγείο. Μην ξεχάστε πριν τα βάλετε στο ψυγείο να τα τοποθετήσετε σε ένα αεροστεγές σκεύος.

Θέλετε εύκολες συνταγές για φανταστικά γλυκά με σοκολάτα; Σας τις έχω όλες εδώ!

Διαβάστε παρακάτω και τα μυστικά μου για να λιώνετε σωστά τη σοκολάτα και να φτιάχνετε τα ωραιότερα σοκολατογλυκά!

Ποιό είναι το αγαπημένο σου γλυκό με σοκολάτα;

Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται