Αυτά είναι τα φρούτα και τα λαχανικά που πρέπει να γευτείτε τον Απρίλη

Άλλαξε η ώρα, μεγαλώνει η μέρα η διάθεση αλλάζει και η Άνοιξη πια, είναι εδώ για τα καλά. Ο Απρίλιος έφτασε και μας γεμίζει το καλάθι με φρέσκα φρούτα και λαχανικά της εποχής.

Την περίοδο αυτή που διανύουμε, από φρούτα, τρώμε τα τελευταία μήλα. Όπως και μανταρίνια, λεμόνια και πορτοκάλια της σεζόν. Τώρα είναι η εποχή να φτιάξουμε υπέροχα λικέρ, μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού με αυτά τα εσπεριδοειδή, για να κρατήσουμε κοντά μας τη γεύση τους και τα αρώματά τους και το καλοκαίρι.

Φρούτα του Απρίλη

Τα αβοκάντο είναι τώρα στην εποχή τους για υπέροχες σαλάτες, ντιπ αλλά και γλυκίσματα. Στα ράφια του μανάβη κάνουν την εμφάνισή τους οι υπέροχες φράουλες και τα μούσμουλα.

Λαχανικά του Απρίλη

Και ενώ από φρούτα δεν έχουμε τόσο μεγάλη ποικιλία αυτή την περίοδο, από λαχανικά και σαλάτες έχουμε πληθώρα να διαλέξουμε.
Κρεμμύδι ξερό, κουκιά, μπιζέλια, αγκινάρες, φασολάκια και σπαράγγια έχουν την τιμητική τους. Όπως και κρεμμύδι χλωρό, ρόκα, ραπανάκια, ραδίκια, αρακάς, βρούβες και σπανάκι.

Ενώ στο τέλος βρίσκεται η σοδειά για κουνουπίδι, μπρόκολο, πράσα, και λαχανάκια Βρυξελλών.

Γιατί να επιλέξουμε τα φρούτα και τα λαχανικά της εποχής

Επιλέγοντας φρούτα και λαχανικά της εποχής, από τη μία καταναλώνουμε τροφές με τη μέγιστη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες και από την άλλη δεν προσλαμβάνουμε τις χημικές ουσίες, τις οποίες τα τρόφιμα αυτά ενδέχεται να περιέχουν, λόγω μη εποχικής διαθεσιμότητας, όπως χημικά, φυτοφάρμακα και ορμόνες. Για το λόγο αυτό, είναι πολύ σημαντικό να ξέρουμε την εποχικότητα των φρέσκων φρούτων και λαχανικών και να τα καταναλώνουμε κατά το χρονικό διάστημα που θεωρείται η εποχή τους.
Κυκλοφορούν και βοηθητικά πινακάκια για να σας βοηθάνε να επιλέγετε τα φρούτα και τα λαχανικά όταν αυτά είναι στη συγκομιδή τους και όχι φυλαγμένα στο ψυγείο ή θερμοκηπίου.

Δείτε ακόμα πώς πλένουμε σωστά φρούτα και λαχανικά.

https://www.argiro.gr/2019/04/ta-frouta-kai-ta-lachanika-tou-aprili/