Πίσω

Η εργαλειοθήκη του σπιτιού: Τα 6 απαραίτητα αντικείμενα

Όσο απαραίτητο είναι το φαρμακείο σε ένα σπίτι, άλλο τόσο είναι και μία εργαλειοθήκη. Δεν κοστίζει ακριβά και σας γλιτώνει από πολλούς πονοκεφάλους που προκύπτουν στο σπίτι και χρειάζονται άμεση επέμβαση.  Είναι σίγουρα απαραίτητη σε κάθε μετακόμιση.

Μπορείτε να ξεκινήσετε από τα βασικά και με το πέρασμα του χρόνου, ανάλογα και με το μεράκι σας για να φτιάχνετε δικές σας κατασκευές, μπορείτε να τη μεγαλώσετε.

Όσα πρέπει να έχει η βασική εργαλειοθήκη και πώς τα χρησιμοποιείτε:

Κατσαβίδια

Ένα σετ κατσαβίδια, ιδίως αυτά που αλλάζουν οι μύτες τους είναι ό,τι χρησιμότερο. Αυτού του είδους τα κατσαβίδια μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε οποιαδήποτε δουλειά.

Διχαλωτό σφυρί

Μπορείτε και να καρφώνετε καρφιά, αλλά και να τα βγάζετε με τη διχάλα του.  Αγοράστε ένα σφυρί που θα μπορείτε να το χειριστείτε, δηλαδή να είναι εύκολο στο πιάσιμο του χεριού σας. Δοκιμάστε τις λαβές: βαριά ή ελαφριά, με αντιολισθητική ή ξύλινη λαβή.

Φροντίστε να έχει το ιδανικό βάρος για να μπορεί να χτυπήσει και ελαφριά και βαριά αντικείμενα και επιλέξτε έξυπνο σχήμα, ώστε να μπορεί να “μπαίνει” και σε στενά σημεία.

 Πένσα

Μπορείτε να τραβήξετε από καρφιά, να σφίξετε οτιδήποτε, να κοντράρετε ένα υλικό, να  βιδώσετε, να ξεβιδώσετε. Καλώδια, σύρματα, κοψίματα, βιδώματα, ξεβιδώματα θα είναι παιχνιδάκι για την πένσα σας. Θα σας επιτρέψει να έχετε μια πιο σταθερή λαβή από ό, τι θα κάνατε με τη δύναμη του χεριού σας και μόνο. Συνήθως, χρησιμοποιείται για τη συγκρατήσει κάτι στη θέση του, αλλά είναι και το τέλειο εργαλείο για να βγάλετε ένα επίμονο καρφί.

Μεταλλικό μέτρο

Κάθε φορά που θέλετε να μετρήσετε κάτι δε θα χρειάζεται να ψάχνετε με τι να το κάνετε. Όχι, δεν μπορείτε να μετρήσετε σωστά με τη μεζούρα που έχετε στο καλαθάκι της ραπτικής.

Μονωτική ταινία

Καλύπτεις φθαρμένα καλώδια, ενώνεις καλώδια, σταθεροποιείς συνδέσεις ηλεκτρολογικές (όπως μία πρίζα με ένα φις, για να κάνει επαφή). Στην περίπτωση που δεν έχετε προμηθευτεί ταινία δεμάτων την αντικαθιστά.

Γαλλικό κλειδί

Θα αγοράσετε δύο ή τρία γαλλικά κλειδιά στα συνήθη νούμερα (αυτά τα γαλλικά κλειδιά που έχουν δύο άκρες διαφορετικού μεγέθους), με τα οποία μπορείς να βιδώσετε και να ξεβιδώσετε βίδες με πολυγωνικό κεφάλι και σκρινέτα και οτιδήποτε δεν μπορεί να πιάσει το κατσαβίδι.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται