Πίσω

Μαυρισμένο αβοκάντο: Πώς να το διατηρήσετε;

Πολλές φορές δεν χρησιμοποιούμε ένα ολόκληρο . Έτσι μένουμε με μισό  το οποίο αρχίζει αμέσως να χαλάει. Πριν το καταλάβουμε, έχει ήδη αρχίσει να καφετίζει και να χαλάει η επιφάνειά του. Παρακάτω θα δείτε τον τρόπο, προκειμένου να διατηρείται δροσερό, πράσινο και λαχταριστό  για μέρες.

Γιατί γίνονται καφέ τόσο γρήγορα;

Γιατί γίνονται καφέ τα αβοκάντο τόσο γρήγορα;

Ένα ένζυμο που περιέχει προκαλεί  την οξειδοποίηση της σάρκας όταν αυτή εκτίθεται στον αέρα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο  είναι συχνά πράσινο μέσα, αλλά καφέ στα σημεία που έχει κοπεί. Η επιφάνεια κάτω από τη φλούδα προστατεύεται από το οξυγόνο.

Η συνήθης λύση

Η συνήθης λύση

Η συνήθης προσέγγιση είναι να περιοριστεί η έκθεση της επιφάνειας που έχει κοπεί, στο οξυγόνο. Οι περισσότεροι από εσάς θα το τυλίξτε γρήγορα με πλαστική μεμβράνη και θα το βάλετε στο ψυγείο. Αν και σίγουρα είναι μία εύκολη λύση, κάτι λείπει. Εκτός από τα αρνητικά του να τυλίγουμε φαγώσιμα με πλαστικό, είναι και πρακτικά αδύνατον να τυλιχτεί αρκετά σφιχτά ώστε να κρατήσει όλον τον αέρα έξω.

Η συνήθης προσέγγιση είναι να περιοριστεί η έκθεση της επιφάνειας που έχει κοπεί, στο οξυγόνο. Οι περισσότεροι από εσάς θα το τυλίξτε γρήγορα με πλαστική μεμβράνη και θα το βάλετε στο ψυγείο. Αν και σίγουρα είναι μία εύκολη λύση, κάτι λείπει. Εκτός από τα αρνητικά του να τυλίγουμε φαγώσιμα με πλαστικό, είναι και πρακτικά αδύνατον να τυλιχτεί αρκετά σφιχτά ώστε να κρατήσει όλον τον αέρα έξω.

Μια άλλη λύση είναι να το πλύνετε με χυμό λεμονιού πριν το τυλίξτε, αν και αυτή η μέθοδος διατηρεί για περισσότερο καιρό πράσινό , με την πάροδο του χρόνου αλλοιώνεται δραματικά η γεύση του, και χαλάει η υφή του.

Η σωστή λύση

Ο καλύτερος τρόπος για να κρατήσετε πράσινα τα αβοκάντο σας, είναι να τα τοποθετήσετε σε ένα πυρίμαχο σκεύος που κλείνει καλά, μαζί με ένα μεγάλο κομμάτι κομμένο κρεμμύδι. Καλύψτε το με το καπάκι και ψήστε το στους 120 βαθμούς C για 10 λεπτά. Ένα κομμένο αβοκάντο μπορεί να διατηρηθεί πολλές ημέρες με αυτόν τον τρόπο.

Ο καλύτερος τρόπος για να τα κρατήσετε πράσινα , είναι να τα τοποθετήσετε σε ένα πυρίμαχο σκεύος που κλείνει καλά, μαζί με ένα μεγάλο κομμάτι κομμένο κρεμμύδι. Καλύψτε το με το καπάκι και ψήστε το στους 120 βαθμούς C για 10 λεπτά. Έτσι  μπορεί να διατηρηθεί πολλές ημέρες .

Το θείο που απελευθερώνει το κρεμμύδι κατά το ψήσιμο, δίνει τη λύση. Η ίδια δηλαδή ουσία που σας κάνει να κλαίτε όταν τα κόβετε  χρησιμοποιείται ευρέως ως συντηρητικό. Η μυρωδιά και η γεύση του  δεν μεταφέρονται στο αβοκάντο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται