Τον Σεπτέμβριο τον προτιμούν πολλοί αν θέλουν να παντρευτούν ή να βαφτίσουν το παιδάκι τους! Είναι ο ιδανικός μήνας για τέτοιες γιορτές μιας και έχει ακόμα καλό καιρό, έχουν γυρίσει όλοι από τις διακοπές, και σηματοδοτεί μια καινούρια αρχή μετά το καλοκαίρι!
Όσοι από εσάς ετοιμάζονται για γάμο, βάφτιση, αρραβώνα και άλλες γιορτές μέσα στις επόμενες εβδομάδες, έχω να σας προτείνω αυτές τις συνταγές για αμυγδαλωτά! Αυτά τα λαχταριστά γλυκά κεράσματα αποτελούν το επίσημο κέρασμα τέτοιων περιστάσεων σε πολλά μέρη της Ελλάδας! Μπορούν να γίνουν μέρες ή και εβδομάδες πριν και θα αφήσουν όλους τους καλεσμένους σας άφωνους με τη νοστιμιά τους! Μαζί, όλα τα μυστικά μου για να μη δυσκολευτείτε καθόλου και να γίνει η επιτυχία τους παιχνιδάκι!
Άψητα αμυγδαλωτά κατσαρόλας, μια παραδοσιακή συνταγή από την Σίφνο. Νηστίσιμα, χωρίς ψήσιμο, χωρίς αυγά, μια εύκολη συνταγή του Αιγαίου που συνοδεύει τις χαρές των ντόπιων!
Αυτά τα νησιώτικα αμυγδαλωτά που έχουν σχήμα σαν αχλαδάκια, είναι το πρώτο γλυκό που μου έρχεται στο νου όταν μιλάμε για μεγάλες γιορτές-σταθμούς: γάμο, βάφτιση, αρραβώνες. Το συνοδευτικό ποτό είναι πάντα η σουμάδα. Ειδικά στις Κυκλάδες τα αμυγδαλωτά είναι ένα γλυκό που δε λείπει ποτέ από το σπίτι μας!