Στον τελικό του Διαγωνισμό European Young Chef Award 2019, στη Ρόδο

Ροδος.

Με μεγάλη συμμετοχή νεαρών σεφ και ο φετινός διαγωνισμός για την ανάδειξη του υποψηφίου European Young Chef 2019 της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Η νεαρή, ταλαντούχα σεφ Ειρήνη Γεωργουδιού με το πιάτο «12 Elements», ένα πιάτο αποτελούμενο από «12 υλικά της Δωδεκανήσου», είναι η νέα σεφ που θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό European Young Chef Award 2019, που θα διεξαχθεί στις 23 και 24 Οκτωβρίου 2019 στην Ρόδο.

Με πηγή έμπνευσης την πλούσια γαστρονομική μας κληρονομιά που χάνεται στους αιώνες, οι νεαροί σεφ δημιούργησαν πιάτα με τοπικά προϊόντα. Τα έντυσαν με δημιουργικές πινελιές που κέντρισαν την κριτική επιτροπή. Επικεφαλής της επιτροπής ήταν η Πρέσβειρα της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης κ. Αργυρω Μπαρμπαρίγου.

Οι υποψήφιοι νεαροί σεφ που συμμετείχαν στους ημιτελικούς και στον τελικό που έλαβαν χώρα στο ξενοδοχείο Ροδος Palace

  • Η Λουκία Μπίμπαση με το πιάτο «Κήπος της Εδέμ.
  • ο Μάνος Πόγιας με το πιάτο «Καινοτομία της κουλουρίας»
  • η Ειρήνη Γεωργουδιού με το πιάτο «12 Elements»
  • η Ελευθερία Μαύρου με το πιάτο «Χρυσή Τομή»
  • ο Ανέστης Γκορόβετσης με το πιάτο « Στεγνά»
  • η Μαρία Τσιμισίρη με το πιάτο «Μπαχτσές θάλαττα και μοναδικότητα»
  • ο Γιάννης Στάλλας με το πιάτο «Παιδικές Αναμνήσεις»
  • ο Αντώνης Σπάχος με το πιάτο «Γουρουνάκι στο δάσος»

Σε όλα τα πιάτα χρησιμοποιήθηκαν αποκλειστικά και μόνο τοπικά προϊόντα. Οι δημιουργοί τους επένδυσαν στην εμβάθυνση της καινοτόμας προσέγγισης των παραδοσιακών γεύσεων και συνταγών. Ο κάθε ένας από τους διαγωνιζόμενους έπρεπε να παρουσιάσει την ιστορία που κρυβόταν πίσω από το πιάτο του. Επίσης, τις ιδιαίτερες τεχνικές που χρησιμοποίησε για να εξελίξει την πρωτότυπη παραδοσιακή συνταγή.

Ροδος…

Στην πενταμελή κριτική επιτροπή συμμετείχαν

Η σεφ Αργυρω Μπαρμπαρίγου – Πρέσβειρα της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019 , ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων Νίκος Χριστοφόρου, ο σεφ και μέλος της Λέσχης Επαμεινώνδας Τσίντζος, ο σεφ και μέλος της Λέσχης Παναγιώτης Παρατσώκας και ο δημοσιογράφος – γευσιγνώστης Βαλσάμης Δουκάκης.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας η Αργυρω Μπαρμπαρίγου Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής , Πρέσβειρα του τίτλου “Νότιο Αιγαίο – Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019” δήλωσε :

Με μεγάλη επιτυχία έληξε στη Ρόδο ο διαγωνισμός για τον Young Chef της Ευρώπης . Τα παιδιά που συμμετείχαν μας κατέπληξαν όλους καθώς ήταν όλα πολύ καλά προετοιμασμένα και τα πιάτα που παρουσίασαν ήταν πολύ καλοδουλεμένα. Αρκετά από τα πιάτα που παρουσιάστηκαν ήταν άρτια δομημένα, εστιατορικά πιάτα που μπορούν να σταθούν και να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμο. Ήταν πολύ δύσκολη η επιλογή του τελικού νικητή. Συγχαρητήρια στη νικήτρια η οποία μας έκανε μια εξαιρετική παρουσίαση πραγματικά μας κατέπληξε όλους. Εύχομαι πάντα επιτυχίες και το μόνο που έχω να πω είναι ότι έρχεται ένα πολύ ωραίο και νόστιμο μέλλον στα νιάτα του Αιγαίου, έρχονται πολύ καλοί σεφ στην πορεία».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Φιλήμονας Ζαννετίδης δήλωσε :

« Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή η διαδικασία για την επιλογή του εκπροσώπου μας στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό European Young Chef Award 2019. Η Ροδος δίνει συγχαρητήρια στους νέους chef που πήραν μέρος . Κυριάρχησαν τα πιάτα με τα μοναδικά τοπικά προϊόντα που παράγονται στα νησιά μας. Εμείς σαν Περιφέρεια συνεχίζουμε την προσπάθεια για τη διασύνδεση του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό και έχουμε ως στρατηγικό στόχο να καταστήσουμε στη συνείδηση των επισκεπτών τα νησιά μας ως γαστρονομικούς προορισμούς διεθνώς»

Τέλος, ο Νίκος Χριστοφόρου Πρόεδρος, Λέσχης Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου δήλωσε :

«Το επίπεδο των συμμετεχόντων είναι πολύ υψηλό, ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας. Τα νέα παιδιά έχουν μάθει να πειραματίζονται με τα τοπικά προϊόντα. Αυτό είναι πολύ ελπιδοφόρο για το μέλλον του τόπου και της τοπικής παραγωγής. Η εμπνευσμένη γαστρονομική πρόταση που υποβάλλεται από κάθε υποψήφιο είναι μια παραλλαγή παραδοσιακού πιάτου με τοπικά προϊόντα. Ευελπιστούμε ότι στον τελικό θα φέρουμε και φέτος ένα ακόμη μετάλλιο»

Αποκλειστικός Αερομεταφορέας της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης Νότιο Αιγαίο 2019 είναι η Aegean Airlines.

Αργυρω Μπαρμπαριγου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται