Πώς θα καθαρίσω το χριστουγεννιάτικο δέντρο

Και οι γιορτές τελειώσανε και ήρθε η στιγμή που πρέπει να ξεστολίσουμε το σπίτι μας. Και όσο χαρμόσυνη και διασκεδαστική είναι η διαδικασία του στολισμού πριν τα Χριστούγεννα, τόσο βαρετό και σχεδόν αγγαρεία μοιάζει το μάζεμα όλων των χριστουγεννιάτικων.

Αγιοβασίληδες, λαμπάκια, σπιτάκια, στολιδάκια, γυρλάντες και ένα σωρό τσιλιμπίδια που ομόρφαιναν το σπίτι μας κατά τη διάρκεια των γιορτών. Εφοδιαστείτε με υπομονή και μπόλικες κούτες και ξεκινήστε το μάζεμα. Το ξέρω ότι είναι βαρετό, αλλά αν κάνετε ένα καλό ξεσκόνισμα στα διακοσμητικά πριν τα αποθηκεύσετε, θα σας γλυτώσει χρόνο όταν τα ξαναβγάλετε του χρόνου από τις κούτες και θα σκέφτεστε τι φοβερή ιδέα είχατε! Επίσης αν τα τυλίξετε κιόλας και τα ταχτοποιήσετε μέσα σε κουτιά θα είναι διακοσμητικών θα είναι ακόμα καλύτερα.

Και πες ότι μαζέψατε τα γύρω γύρω και έρχεται η ώρα του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Αν επιλέξατε φυσικό δέντρο, τότε ξεστολίζετε, το πετάτε και τελειώσατε. Αν όμως έχετε ψεύτικο, και το έχετε ήδη χρησιμοποιήσει κάποια χρόνια, σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει όταν το ξεστολίζετε, πόσο λερώνονται τα χέρια σας από τη σκόνη που κουβαλάει. Χρονιά με τη χρονιά, παρόλο που είναι μέσα στο σπίτι κάθεται πάνω στα κλαδιά του μπόλικη σκόνη που μόνο καλό δεν μας κάνει.

https://www.argiro.gr/2020/01/pos-tha-kathariso-christougenniatiko-dentro/