Πίσω

Γλυκά χωρίς γλουτένη: οι καλύτερες συνταγές!

Γλυκά χωρίς γλουτένη δε σημαίνει καθημερινότητα χωρίς νοστιμιά και φυσικά χωρίς την απόλαυση ενός λαχταριστού γλυκού.

Γιατί μπορεί να έχετε δυσανεξία στη γλουτένη ή απλά να προτιμάτε να την αποφεύγετε. Eχετε όμως την επιλογή του να μπορείτε να φτιάξετε απολαυστικά γλυκά χωρίς γλουτένη για εσάς και τους αγαπημένους σας.

Μπορείτε να  βρείτε πολλά προϊόντα χωρίς γλουτένη, τόσο στις πρώτες ύλες όσο και έτοιμα προς κατανάλωση προϊόντα, τίποτα δε συγκρίνεται με τα δικά σας σπιτικά γλυκίσματα. Εύκολα και γρήγορα, με λίγα υλικά, ένα από τα πιο απολαυστικά κεράσματα, έτοιμο για σας και για τους αγαπημένους σας.

Τα καλά νέα είναι πως υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές χωρίς γλουτένη για όσους έχουν δυσανεξία. Παρακάτω θα βρείτε μία σειρά από γλυκά χωρίς γλουτένη. Γίνονται με υλικά που είναι επίσης πλούσιες σε άμυλο και υδατάνθρακες και έτσι δεν υστερούν σε διατροφική αξία. Κυρίως όμως δεν υστερούν σε γεύση!


Οι συνταγές που παραθέτουμε είναι όλες χωρίς άλευρα και οι περισσότερες χωρίς ζάχαρη. Η γεύση τους όμως είναι πλούσια γιατί περιέχουν γλυκαντικά, μέλι, κακάο. Σύμμαχοι σας είναι και οι ξηροί καρποί, τα κάστανα, η αμυγδαλόψιχα. Αν σκεφτούμε πως λίγα χρόνια πριν οι άνθρωποι με δυσανεξία στην γλουτένη αντιμετώπιζαν μεγάλη δυσκολία  στη διατροφή τους, καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι να έχουν οι άνθρωποι αυτοί πολλές επιλογές!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται