Πίσω

Η λίστα σούπερ μάρκετ και το Πασχαλινό μενού της καραντίνας

Λίστα σούπερ μάρκετ

Αγαπημένοι μου φίλοι, αυτό το Πάσχα θα είναι σίγουρα αλλιώτικο από τα άλλα. Όμως μένουμε σπίτι και δεν χάνουμε την αισιοδοξία μας και την ελπίδα μας, κάνουμε υπομονή γιατί αυτό είναι το σωστό! Ένα Πάσχα διαφορετικό εν μέσω καραντίνας που θα το θυμόμαστε όλοι μας για πολλά χρόνια! Γι’ αυτό περιορίστε τις εξόδους στην αγορά αυτές τις ημέρες. Προμηθευτείτε τα απαραίτητα και μην φορτώσετε τα ψυγεία με άσκοπες προμήθειες. Σας ετοίμασα μια λίστα σούπερ μάρκετ με τα απαραίτητα για το παραδοσιακό πασχαλινό τραπέζι και ένα Πασχαλινό μενού με απλές και νόστιμες συνταγές. Κάντε ένα Πάσχα λιτό, όμως με όλη την γεύση της παράδοσης. Σας προτείνω λοιπόν μία λίστα με τα απαραίτητα προϊόντα για το Πάσχα, χωρίς άσκοπες αγορές, όλα με σύνεση!

Λίστα σούπερ μάρκετ για προμήθειες με τα απαραίτητα ψώνια σε κάθε σπίτι για το φετινό, διαφορετικό Πάσχα της Καραντίνας
Ετοιμάζουμε μια λίστα σούπερ μάρκετ μαζί, για ένα Πάσχα «καραντινάτο» αλλά και παραδοσιακό!

Τα απαραίτητα ψώνια στο σούπερ μάρκετ είναι σοφό να γίνουν με μέτρο ώστε να αξιοποιήσουμε όλα τα υλικά που θα προμηθευτούμε.

Για τα πασχαλινά γλυκά, τσουρέκια, κουλουράκια, θα χρειαστούμε:

αλεύρι-μαγιά ή προζύμι-αυγά-βούτυρο-πορτοκάλια-μαχλέπι-γάλα

Για το πασχαλινό τραπέζι της καραντίνας θα χρειαστούμε:

Αρνί ή κατσικάκι-πατάτες-λεμόνια-μαρούλια-άνηθο-κρεμμυδάκια φρέσκα-συκωταριές-φέτα και τυριά εποχής (φρέσκα τυριά εποχής)

Σκοπός είναι μέσα στα δύσκολα να βρούμε τα θετικά. Σκοπός είναι να φροντίσουμε την υγεία μας και κατά συνέπεια την υγεία όλων μας. Πάσχα χωριστά λοιπόν, απομονωμένοι από τους αγαπημένους μας οικογένεια και φίλους!

Πάσχα στο σπίτι λοιπόν χωρίς σούβλισμα τα και χωρίς κοινωνικές επαφές. Απλά, μαζεμένα και σοφά!

Ναι, Πάσχα φέτος θα κάνουμε όχι στο νησί μας ή στο χωριό, αλλά μέσα στα διαμερίσματα ή στα σπίτια μας παίρνοντας όλα τα μέτρα προφύλαξης και θα περιμένουμε το φως της Ανάστασης ελπίζοντας το καλύτερο για όλο τον κόσμο.

Σας εύχομαι ολόψυχα καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση στις καρδιές και στην ψυχή μας και υγεία σε όλο τον κόσμο. Και αυτό θα περάσει!

Προτεινόμενες συνταγές για Πασχαλινό μενού της Καραντίνας

Πασχαλινά κουλουράκια: Δείτε τη συνταγή εδώ!

Η πιο ωραία συνταγή για εύκολα Πασχαλινά κουλουράκια με πορτοκάλι, χωρίς αμμωνία και όλα τα μυστικά επιτυχίας. Κάθε χρόνο, χρόνια τώρα, δεν τα αλλάζω με τίποτα. Και φέτος αυτά θα φτιάξουμε, γιατί είναι αφράτα, τραγανά, βουτυράτα και θεϊκά! Διαβάστε και όλα τα μυστικά επιτυχίας για τα πιο τραγανά και αφράτα Πασχαλινά κουλουράκια εδώ!

Τα πιο αφράτα, γεμάτα κόρδες και φουσκωτά Πασχαλινά τσουρέκια που έχετε φτιάξει είναι αυτά. Φανταστική συνταγή βήμα βήμα. Φέτος που έχουμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι δεν θα έχουμε κανένα άγχος με την αναμονή! Διαβάστε εδώ και όλα τα μυστικά επιτυχίας για τα πιο αφράτα τσουρέκι με ίνες και κλωστές!

Ένα από τα πιο παραδοσιακά ελληνικά φαγητά, αρνάκι στο φούρνο με πατάτες, λουκούμι. Φτιάξτε το να μοσχομυρίσει το σπίτι Ελληνικό Πάσχα!

Εναλλακτικά την ημέρα του Πάσχα φτιάξτε αυτό το αρνί κλέφτικο στη λαδόκολλα. Γίνεται πεντανόστιμο και μαλακό σαν λουκούμι καθώς βράζει για 2,5 ώρες τυλιγμένο στα ζουμιά του!

Η αγαπημένη παραδοσιακή Πασχαλινή μαγειρίτσα που φτιάχνουν στην Πάρο. Η καλύτερη συνταγή για την παραμονή του Πάσχα, με όλα τα μυστικά επιτυχίας!

Η απλή μαρουλοσαλάτα είναι η κατεξοχήν ελληνική πασχαλινή σαλάτα εποχής.  Δεν πρέπει να λείπει από κανένα τραπέζι και φέτος! Προσθέστε άνηθο και αγγούρι που δίνουν φρεσκάδα και δροσιά στην κλασική απλή μαρουλοσαλάτα!

Αγαπημένο και παραδοσιακό ορεκτικό το τζατζίκι, συνοδεύει τέλεια ψητά κρεατικά και δεν πρέπει να λείπει από το τραπέζι μας, ούτε φέτος το Πάσχα!

Ετοιμάστε πολύ, διπλή, τριπλή δόση… από αυτή την εύκολη πασχαλινή αυγοσαλάτα με αυγά που περίσσεψαν! Θα φαγωθεί ευχάριστα στο πασχαλινό τραπέζι αλλά και να μείνει λίγο, τρώγεται καλύτερα την επόμενη μέρα!

Δεν θα το πιστεύετε! Ένα ψωμί που ασχολείστε 10΄ μαζί του, το βάζετε στη γάστρα και αυτό ήταν όλο. Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει ο φούρνος σας. Eκπληκτικό, τραγανό, αρωματικό ψωμί που θα συμπληρώσει όμορφα το φετεινό Πασχαλινό τραπέζι! Ακόμα ένα εύκολο και γρήγορο ψωμί είναι το Ψωμί με μπύρα που μπορείτε να βρείτε τη συνταγή του εδώ.

Τα πιο ωραία τυροπιτάκια κουρού που έχετε δοκιμάσει είναι αυτά. Μία εύκολη συνταγή με ζύμη φανταστική, για να την τιμήσετε την ημέρα του Πάσχα αλλά και για να τη φτιάχνετε σε κάθε περίσταση!

Και να κλείσουμε αυτό το ιδιόμορφο λόγω των καιρών μενού με μία αγαπημένη μου συνταγή από την Πάρο. Μυζηθρόπιτα με μέλι και κανέλα από την Πάρο με πολλή αγάπη. Φτιάξτε την, είναι φανταστική και πολύ εύκολη!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται