Πίσω

Veganuary 2022

Veganuary

Τι είναι το veganuary και γιατί μας κατακλύζει το hashtag #veganuary όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια;

Από το 2014 η παγκόσμια κοινότητα των vegan παρακίνησε όλο τον πλανήτη να ακολουθήσει τη vegan διατροφή και να μαγειρεύει μόνο vegan συνταγές για έναν μήνα. Τον Ιανουάριο!

Με αυτή την κίνηση προτρέπουν όλο τον πλανήτη να αγοράζει και να τρέφεται μόνο με vegan προϊόντα.

Το κίνημα είχε τεράστια απήχηση και γι’ αυτό τον λόγο, πολλές εταιρείες τροφίμων, καλλυντικών ακόμα και ένδυσης, προώθησαν στην αγορά προϊόντα που σέβονται τις αρχές του κινήματος των vegan.

Σκοπός του κινήματος των vegan είναι η βιωσιμότητα μέσα από την παραγωγή της τροφής. Ζητούν να μην καταστρέφουμε άλλο τα δάση, να μειώσουμε τη ρύπανση της ατμόσφαιρας, να μη ρυπαίνουμε τις θάλασσες, να εμποδίσουμε την κλιματική αλλαγή που συντελείται ραγδαία με καταστροφικές για όλους μας συνέπειες, να διασώσουμε τα άγρια ζώα και πολλά άλλα.

Βλέπουμε αυτή την παγκόσμια τάση να εφαρμόζεται και στην Ελλάδα όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια.

Εγώ σας έχω πάντα προτάσεις για φανταστικές vegan συνταγές με υλικά που μας κάνουν καλό και καλύπτουν όλες τις ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού.

Go Vegan

Πάμε λοιπόν με vegan συνταγές για φαγητά και γλυκά και ανακαλύψτε πόση νοστιμιά μπορούν να κρύβουν μέσα τους καθώς και όλα τα οφέλη που δίνουν στον οργανισμό μας.

Εύκολοι ρεβυθοκεφτέδες με βρασμένα ρεβύθια, νηστίσιμοι και οικονομικοί! Δοκιμάστε όλοι αυτή την παραδοσιακή συνταγή από την Πάρο και δεν θα πιστεύετε τη νοστιμιά της. Βουτήξτε τους στην εύκολη σως που σας προτείνω!

συνταγη ρεβυθοκεφτέδες με βρασμενα ρεβυθια αργυρω μπαρμπαριγου
Ρεβυθοκεφτέδες: Δες τη συνταγή εδώ!

Ρατατούι με λαχανικά. Κλασική γαλλική συνταγή που μοιάζει με το ελληνικό μπριάμ γεμάτο με γεύσεις του καλοκαιριού. Φτιάξτε το και απολαύστε το!

Ρατατούι με λαχανικά: Δες τη συνταγή εδώ!

Tο πιο υγιεινό, χορταστικό και νόστιμο σνακ για όλες τις ώρες. Η γεύση του θα σας θυμίσει αλμυρό κέικ. Δοκιμάστε τα οπωσδήποτε.

αλμυρά μάφινς νηστίσιμα muffins χωρίς αυγά
Μάφινς με ελιές και αλεύρι ολικής άλεσης: Δες τη συνταγή εδώ!

Σαλάτα με φακές beluga. Μια πεντανόστιμη υγιεινή σαλάτα με μαύρες φακές, με υψηλή διατροφική αξία, ιδανική για ισορροπημένη διατροφή. Αποτελεί από μόνη της ένα πλήρες γεύμα.

beluga μαύρες φακές σαλάτα
Μαύρες φακές σαλάτα: Δες τη συνταγή εδώ!

Γιατί και για vegan διατροφή μπορούμε να έχουμε επιλογές με νοστιμιά απίστευτη. Μια άλλη εκδοχή για παπουτσάκια, γι’ αυτούς που νηστεύουν ή είναι χορτοφάγοι.

μελιτζάνες παπουτσάκια νηστίσιμα
Μελιτζάνες παπουτσάκια νηστήσιμα: Δες τη συνταγή εδώ!

Οσπριάδα, υγιεινό και εύκολο μαγείρεμα με όσπρια. Κοκκινιστή ή λεμονάτη, με ρύζι ή σκέτη, είναι ένα διατροφικός θησαυρός. Αυτή η σούπα μπορεί να γίνει πηχτή ή αραιή, ανάλογα πώς την προτιμάτε. Τα λαχανικά εγγυώνται ένα πεντανόστιμο θρεπτικό πιάτο, ιδανικό για vegan διατροφή και αθλητές, ή για τη νηστεία!

οσπριάδα
Οσπριάδα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Vegan συνταγή, εύκολη και πολύ υγιεινή. Δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα το κλασικό ελληνικό φρικασέ, ειδικά αν νηστεύεις ή είσαι χορτοφάγος. Μαγειρέψτε τα λεμονάτα ρεβύθια με σπανάκι ή χόρτα εποχής και θα εντυπωσιαστείτε από την νοστιμιά τους.

ρεβύθια με σπανάκι
Ρεβύθια με σπανάκι: Δες τη συνταγή εδώ!

Ολόκληρο ψητό κουνουπίδι στο φούρνο. Vegan συνταγή με ελάχιστες θερμίδες πολύ νόστιμη. Είσαι χορτοφάγος ή νηστεύεις και βαρέθηκες τα ίδια και τα ίδια; Το ψητό κουνουπίδι είναι το νέο trend στην κουζίνα των vegan ανά τον κόσμο. Δοκίμασε το!

ολόκληρο ψητό κουνουπίδι στο φούρνο σως αβοκάντο συνταγη
Κουνουπίδι ψητό στο φούρνο: Δες τη συνταγή εδώ!

Νηστίσιμοι λαχανοντολμάδες με ρύζι, vegan, πεντανόστιμοι που δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα την κλασική συνταγή. Η γέμιση θυμίζει κιμά χωρίς να έχει κιμά! Αν είσαι χορτοφάγος ή νηστεύεις δοκίμασε τους οπωσδήποτε. Η κρέμα με το λεμόνι και τον άνηθο που περιχύνω τους ντολμάδες είναι φανταστική!

νηστίσιμοι λαχανοντολμάδες με ρύζι συνταγη
Νηστίσιμοι λαχανοντολμάδες: Δες τη συνταγή εδώ!

Ρεβύθια με μελιτζάνες στο φούρνο. Ένα εναλλακτικό λαδερό φαγητό που αγαπάω να φτιάχνω μιας και τα ρεβύθια τα μαγειρεύω με χίλιους δυο τρόπους. Υγιεινή, εύκολη και νηστίσιμη συνταγή. Ιδανική για χορτοφάγους και όσους κάνουν διατροφή. Χρησιμοποιήστε τα ρεβύθια που περίσσεψαν και φτιάξτε ένα νέο vegan φαγητό για όλη την οικογένεια, χορταστικό και πλούσιο σε φυτικές πρωτεΐνες και φυτικές ίνες!

κοκκινιστά ρεβύθια με μελιτζάνες στο φούρνο στη γαστρα συνταγή φουρνου
Ρεβύθια με μελιτζάνες στο φούρνο : Δες τη συνταγή εδώ!

Η καλύτερη ελληνική συνταγή για γεμιστά με ρύζι. Νηστίσιμο φαγητό χωρίς κιμά, που πρέπει να δοκιμάσετε! Και όλα μου τα μυστικά για το πιο ωραίο λαδερό του καλοκαιριού. Νοστιμιά σαν τα σπιτικά γεμιστά στο ταψί δεν υπάρχει!

γεμιστά με ρύζι ορφανα συνταγη
Γεμιστά της Αργυρώς: Δες τη συνταγή εδώ!

Ένα μπολ ενέργειας, γεμάτο χρώμα, νοστιμιά και υγεία. Τα Buddha Bowls είναι υγιεινή τάση διατροφής σε όλο τον κόσμο. Ελαφρύ, vegan γεύμα για όλες τις ώρες.

buddha bowl υγιεινο μπολ ενέργειας με λαχανικα το μπολ του Βούδα vegan συνταγη
Buddha bowl: Δες τη συνταγή εδώ!

Vegan κέικ με σοκολάτα, ό,τι πρέπει για να γλυκάνετε και τη νηστεία σας! Δοκιμάστε το είναι φανταστικό!

vegan κέικ σοκολάτας συνταγη αργυρω
Vegan κέικ σοκολάτας: Δες τη συνταγή εδώ!

Υπέροχη πίτα με φανταστικό χειροποίητο φύλλο! Όλοι όσοι τη δοκιμάσουν θα έχουν να λένε για τη νοστιμιά της και τη δική σας δεξιοτεχνία!

vηστίσιμη χορτόπιτα με μανιτάρια και σπιτικό φύλλο
Χορτόπιτα με μανιτάρια: Δες τη συνταγή εδώ!

Κολοκύθα σπαγγέτι ή αλλιώς spaghetti squash, με σάλτσα πέστο αβοκάντο. Συνταγή vegan, χωρίς γλουτένη για να απολαύσετε την κίτρινη κολοκύθα με τρόπο μοναδικό.

μακαρόνια κολοκύθας σπαγγέτι κολοκύθα spaghetti squash
Σπαγγέτι κολοκύθα: Δες τη συνταγή εδώ!

Αυτό το μπράουνις χωρίς αυγά και χωρίς βούτυρο θα σας κλέψει την καρδιά! Δοκιμάστε το οπωσδήποτε στην πρώτη ευκαιρία!

νηστίσιμο brownies χωρίς αυγά χωρίς βούτυρο vegan συνταγη
Nηστίσιμο brownies χωρίς αυγά και βούτυρο: Δες τη συνταγή εδώ!
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται