Το βρασιμο αυγων είναι ίσως η πιο απλή μορφή μαγειρέματος αυγού.
Όμως το βράσιμο αυγού για να πετύχεις το τέλειο βραστό αυγό,έχει μυστικό.
Είναι σημαντικός βέβαια ο χρόνος βρασιματος αυγου ανάλογα την χρήση για την οποία τα θέλουμε. Αν θέλουμε αυγά βραστά μελάτα για σαλάτες και λαχανικά ή σφιχτά αυγά βραστά για αυγοσαλάτα ,πατατοσαλάτα, η γέμιση σε ρολό κιμά με αυγά βραστά .
Τα αυγα χρειάζονται βράσιμο από 2-1/2 μέχρι 12´ , ανάλογα πόσο σφιχτά τα θέλουμε.
Για να κάνεις όμως το τέλειο βρασιμο αυγων που ξεφλουδίζονται εύκολα και δεν σπάνε στο βράσιμο πρέπει να προσέξεις τα παρακάτω μυστικά.