Πίσω

Αυγο βραστο απο την Αργυρω

Βραστο αυγο απο την Αργυρω και πως βραζουμε αυγα

Τo βράσιμο του αυγού

Τo βρασιμο του αυγου είναι ίσως η πιο απλή μορφή μαγειρέματος.

Όμως για να πετύχεις βραστο αυγο εχει τα μυστικα του. Για το βράσιμο αυγών σημαντικός βέβαια ειναι ο χρόνος βρασίματος αυγού ανάλογα την χρήση για την οποία τα θέλουμε. Αν θέλουμε αυγά για σαλάτες και λαχανικά  η για πρωινο. Για να κάνεις όμως το τέλειο βρασιμο αυγών που ξεφλουδίζονται εύκολα και δεν σπάνε στο βράσιμο πρέπει να προσέξεις τα εξής :

Βραστο αυγο τι να προσεξεις;

Ο χρόνος βρασίματος αυγού μπορεί να απογειώσει η να καταστρέψει τα αυγά βραστά

Αν παραβράσεις το αυγό θα στεγνώσει τελείως ,το ασπράδι θα είναι πολύ σφιχτό και ο κρόκος θα θρυμματίζεται και θα σπάει. Θα χάσει τελείως την μαλακή υφή του γιατί θα έχει σφίξει πάρα πολύ.
Πρόσεξε λοιπόν τα αυγα στο βράσιμο για να φτιάξεις το τέλειο βραστό αυγό.

Τα αυγά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου

  • Πρώτα βάζουμε κρύο νερό από τη βρύση στην κατσαρόλα. Αν πρόκειται να βράσουμε πολλά αυγα μαζί βάζουμε καθαρό βετέ ή πετσέτα στην βάση της κατσαρόλας. Το βράσιμο αυγού με κρύο νερό προφυλάσσει το τσόφλι από το σπάσιμο. Βάζοντας το βετέξ σε μια κατσαρόλα με πολλά αυγά βραστά απορροφούνται οι κραδασμοί του βρασμού και προστατεύουμε όλα τα αυγά από τσούγκρισμα τα κατά το βρασιμο αυγών.
  • Αφού πάρει βράση το νερό χαμήλωσε τη φωτιά κι άφησε να σιγοβράσουν τα αυγά βραστά στον χρόνο που επιθυμείς ανάλογα με την χρήση του

Πρώτα βάζουμε κρύο νερό από τη βρύση στην κατσαρόλα

Αν πρόκειται να βράσουμε πολλά αυγά όπως τα κόκκινα πασχαλινά αυγά, βάζουμε καθαρό βετεξ ή πετσέτα στην βάση της κατσαρόλας.

Το βράσιμο αυγού με κρύο νερό προφυλάσσει το τσόφλι από το σπάσιμο.

Βάζοντας το βετεξ σε μια κατσαρόλα με πολλά αυγά βραστά, απορροφώνται οι κραδασμοί του βρασμού και προστατεύουμε όλα τα αυγά από τσούγκρισμα κατά το βράσιμο αυγών.

Αφού πάρει βράση το νερό χαμηλώνουμε τη φωτιά κι αφήνουμε να σιγοβράσουν τα βραστά αυγά στον χρόνο που επιθυμούμε ανάλογα με την χρήση τους.

Βραστο αυγο πως το ξεφλουδιζεις;

Για να ξεφλουδίσεις εύκολα τα αυγά
  • Αφού τελειώσεις με το βράσιμο αυγού βάλε τα σε ένα μπολ με κρύο νερό και παγάκια.
Έτσι την ώρα που θα καθαρίζεις τα αυγά το τσόφλι θα βγαίνει εύκολα χωρίς να διαλύεται σε μικρά κομμάτια και χωρίς να κολλάει πάνω στο ασπράδι.
  • Καθάρισε τα αυγα μετά το βρασιμο κάτω από τρεχούμενο νερό η μέσα στο μπολ με το κρύο νερό.
  • Το νερό εισχωρεί ανάμεσα στο σπασμένο τσόφλι και τη λεπτή διάφανη μεμβράνη και βγαίνει πολύ εύκολα.
  • Σε γενικές γραμμές να θυμάστε για σωστό βράσιμο αυγών σφιχτών ο χρόνος βρασίματος αυγού ποικίλει από 9-12 λεπτά. Έτσι, δεν θα στεγνώσει τελείως το σφιχτό βραστό αυγό και δεν θα θρυμματίζεται όταν το κόβουμε στη μέση.

Εσύ πως κάνεις το βράσιμο του αυγού;

Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται