Πίσω

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι 2023

Το χριστουγεννιάτικο τραπέζι είναι αυτό που κάθε χρονιά επισφραγίζει τις οικογενειακές στιγμές σε κάθε σπιτικό. Το τραπέζι των Χριστουγέννων γεμίζει με χαρούμενα αγαπημένα πρόσωπα που προσμονούν εκτός από τα χριστουγεννιάτικα φαγητά να γευτούν και την οικογενειακή θαλπωρή. Εννοείται πως ένα τέτοιο τραπέζι χρειάζεται προετοιμασία και οργάνωση. Είναι πολλά αυτά που πρέπει να οργανώσεις. Ποιο μενού ταιριάζει περισσότερο στους καλεσμένους σας, ο στολισμός τους τραπεζιού και πολλά ακόμα. Ψάχνεις τις καλύτερες συνταγές για το μενού και τα φαγητά που θα μαγειρέψεις; Ένα τέτοιο μενού δεν πρέπει να λείπουν φυσικά, οι σούπες, τα ορεκτικά, οι σαλάτες κα τα κυρίως πιάτα. Πάντα το τραπέζι κλείνει με γλυκό και ρόφημα. Βρες εδώ τις καλύτερες προτάσεις για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι και οι καλεσμένοι σας θα παραμιλάνε! Στολίστε το τραπέζι σας με μικρά χριστουγεννιάτικα στολίδια, βάλτε κουραμπιέδες και μελομακάρονα και καλή απόλαυση!

Σούπες

Ένα επίσημο και γιορτινό γεύμα σαν και αυτό των Χριστουγέννων πρέπει να ξεκινήσει με μια μοναδική σούπα. Και τι καλύτερο από μια κολοκυθόσουπα βελουτέ; Είναι το must του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού καθώς η κολοκύθα είναι εορταστική και πληθωρική! Με μοναδικά αρώματα και υπέροχη γεύση θα ξετρελάνει όλους τους καλεσμένους σας.

Αν θέλετε να δώσετε ακόμα μια πιο χειμωνιάτικη χροιά και πιο γεμάτη γεύση στο τραπέζι σας, σερβίρετε αυτή τη σούπα με μανιτάρια και κάστανο. Πλούσια και γήινη γεύση που θα σφραγίσει με επιτυχία την αρχή του γεύματος. Μοναδική συνταγή!

Σαλάτες

Στολίζουν γιορτινά το τραπέζι σας και δεν επιτρέπεται να λείπουν ποτέ, όσο πλούσιο και γεμάτο και αν είναι το μενού σας.

Μια σαλάτα που λέγεται Χριστουγεννιάτικη σαλάτα δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις. Υπέροχη και πολύχρωμη θα συμπληρώσει μοναδικά τα υπόλοιπα πιάτα σας. Με φίνα υλικά και υπέροχες γεύσεις που όλοι θα τιμήσουν.

Αυτή η σαλάτα καρότο με dressing εσπεριδοειδών, είναι μια πεντανόστιμη και λαχταριστή γιορτινή σαλάτα που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Θα αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη στο τραπέζι σας.

Ορεκτικά

Τα ορεκτικά είναι τα πασπαρτού σε ένα χριστουγεννιάτικο μενού που κάνουν πιο ενδιαφέρουσα όλη την γαστρονομική εμπειρία. Μπορεί να φαντάζουν μερικές φορές περιττά αλλά στην πραγματικότητα είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά.

Μια παραδοσιακή τηγανιά κοτόπουλο επιβάλλεται σε ένα χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Γιατί πρέπει με κάποιον τρόπο να τιμήσουμε και την παράδοση. Εύκολη τηγανιά με κάστανα και μαυροδάφνη  που δεν θα σας παιδέψει.

Ένα ρύζι χριστουγεννιάτικο, όσο συνηθισμένο και να φαντάζει, είναι αυτό που δένει όλες τις γεύσεις και παντρεύει σε κάθε πιάτο όλες τις νοστιμιές. Το δε συγκεκριμένο είναι απλά μαγικό!

Κυρίως πιάτα

Και ερχόμαστε στο βαρύ πυροβολικό που πρέπει να διαθέτει το χριστουγεννιάτικο μενού σας. Το κρεατικό που θα πρωτοστατήσει στο τραπέζι σας.

Η γαλοπούλα γεμιστή πρωτοστατεί τα τελευταία χρόνια στα περισσότερα χριστουγεννιάτικα γεύματα. Και όχι άδικα αφού είναι πεντανόστιμη, ζουμερή και ελαφριά. Ακολουθήστε τη συνταγή μου βήμα βήμα για σίγουρη επιτυχία!

Αυτό το χριστουγεννιάτικο μοσχάρι είναι πραγματικά μια φανταστική συνταγή που θα δώσει πόντους στη γαστρονομική χριστουγεννιάτικη εμπειρία που θα προσφέρετε. Ζουμερό, μαλακό, μοναδικά αρωματισμένο και τέλεια πλαισιωμένο από υπέροχα φρούτα και λαχανικά. Είναι πραγματικά συγκλονιστικό! 

Γλυκά

Γιατί αν ετοιμάσετε και σπιτικό γλυκό, θα εισπράξετε επιπλέον συγχαρητήρια. Και τα δύο μπορείτε να τα ετοιμάσετε από την προηγούμενη μέρα για μεγαλύτερη απόλαυση και πιο ξεκούραστη προετοιμασία

Εύκολος κορμός σοκολάτας που δεν θα σας απογοητεύσει ποτέ, ακόμα και σε ένα τόσο επίσημο τραπέζι. Συνταγή  με κάστανα, φουντούκια & ρόδι με πλούσια γεύση και εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Ένα γιορτινό γλυκό στολίδι για τα τραπέζια σου.

Ένα από τα κατεξοχήν χριστουγεννιάτικα γλυκά είναι ο μπακλαβάς. Τιμήστε τον και φέτος αλλά στην πιο εύκολη εκδοχή του, μπακλαβά ρολό και απολαύστε τον και εσείς μοναδικά με τους καλεσμένους σας.

Καλά Χριστούγεννα και καλή απόλαυση!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται