Πίσω

Μυστικά για τέλεια καρυδόπιτα αφράτη και ζουμερή

Μυστικά για τέλεια καρυδόπιτα

Πόσες φορές έχετε φάει ένα λαχταριστό κομμάτι καρυδόπιτα και στάζουν σαν ζουμί τα σιρόπια ή μένουν σαν λίμνη μέσα στο ταψί; Κάποιες άλλες φορές κάτι σας χαλάει στην επίγευση, γιατί αυτό που μένει στο στόμα σας είναι η γεύση του αυγού. Η Αργυρώ έχει συγκεντρώσει όλα τα μυστικά της για την τέλεια και πετυχημένη καρυδόπιτα.

Εδώ θα μάθετε πως θα φτιάξετε την καλύτερη καρυδόπιτα, όποια συνταγή κι αν χρησιμοποιήσετε. Αφράτη, ζουμερή, σωστά σιροπιασμένη, χωρίς την παραμικρή οσμή αυγού.

Τα 9 μυστικά για τέλεια καρυδόπιτα αφράτη και ζουμερή

καρυδόπιτα με σοκολάτα - καρυδόπιτα με γλάσο σοκολάτας - καρυδόπιτα αργυρώς με σοκολάτα - καρυδόπιτα σοκολατένια

1.  Για αφράτη καρυδόπιτα,τα αυγά πρέπει να είναι πάντα σε θερμοκρασία δωματίου. Πρέπει να κάνουμε πολύ καλό και δυνατό χτύπημα του αυγού με τη ζάχαρη, για να δώσουμε όγκο που θα διατηρηθεί και να εξαλείψουμε την έντονη μυρωδιά του αυγού.

2. Το καρύδι δε θα πρέπει να είναι πούδρα, αλλά σε κομμάτι για να δαγκώνεται.

3. Με απαλές κινήσεις αναδιπλώνουμε τα στερεά υλικά μέσα στα αυγά για να μην χάσουμε τον όγκο.

4. Την προσθήκη του λαδιού την κάνουμε στο τέλος για να μη χάσουμε τον όγκο των αυγών.

5. Το ψήσιμο πρέπει να γίνεται χωρίς να ανοιγοκλείνουμε τον φούρνο, για να μη χάσουμε τον όγκο και “καθίσει” το γλυκό. Η αλλαγή της θερμοκρασίας με το άνοιγμα του φούρνου έχει ως αποτέλεσμα να πέφτει ο όγκος του γλυκού.

6. Είναι έτοιμη όταν δούμε ότι έχει ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του ταψιού.

7. Πρέπει πάντα να είναι κρύα η καρυδόπιτα και χλιαρό το σιρόπι, το οποίο το ρίχνουμε λίγο λίγο, ώστε το γλυκό να το απορροφήσει όλο σωστά. Δείτε εδώ περισσότερα μυστικά για να σιροπιάζετε σωστά τα γλυκά σας.

8. Αφού σιροπιάσουμε την καρυδόπιτα την αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Τότε τυλίγουμε καλά το ταψί με μεμβράνη και αναποδογυρίζουμε στον πάγκο. Αυτή η… τούμπα θα βοηθήσει, ώστε να σιροπιαστεί ομοιόμορφα πάνω και κάτω.

9. Μην κόψετε το γλυκό όσο είναι ζεστό. Καλύτερα αφήστε την καρυδόπιτα, όπως και όλα τα σιροπιαστά γλυκά ταψιού, να σταθούν μια νύχτα. Γίνονται δυο φορές πιο ωραία.

Ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες μου και φτιάξτε την τέλεια και πετυχημένη καρυδόπιτα για να υποκλίνονται όλοι στο ταλέντο σας.

Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση!

Θέλετε περισσότερα μυστικά για σίγουρη επιτυχία σε ό,τι κι αν φτιάχνετε; Σας τα έχω όλα εδώ.

Διαβάστε παρακάτω και τα μυστικά μου για την ωραιότερη μηλόπιτα.

Μοιράσου το

Διαφήμιση
Κάτι μαγειρεύεται