Πίσω

Πρωτοχρονιάτικο μενού 2023

Η Πρωτοχρονιά είναι μια ιδιαίτερη γιορτή και μια μέρα συνυφασμένη με θαύματα, μαγεία και σύμβολα. Αυτά τα σύμβολα δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς. Κάθε χώρα έχει τις παραδόσεις της για το πρώτο γεύμα της χρονιάς που όλες έχουν τον ίδιο σκοπό. Το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι να φέρει τύχη και ευημερία στη χρονιά που ακολουθεί.

Περιποιηθείτε τους καλεσμένους σας ένα κλικ παραπάνω αυτή τη χρονιά και δώστε τους την ευχαρίστηση να απολαύσουν ένα μοναδικό πρωτοχρονιάτικο μενού. Με επιλεγμένα υλικά, πλούσιο και πολυτελές με φίνες γεύσεις σαν ακριβού εστιατορίου. Με πλήρες μενού που ξεκινάει με μια θεϊκή βελουτέ σούπα, ιδιαίτερα ορεκτικά, λαχταριστές σαλάτες, αγαπημένα κυρίως πιάτα, και φυσικά υπέροχα γλυκά.

Και εννοείται ότι το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι σας θα κλείσει με πολλές ευχές για τύχη και ευημερία με το κόψιμο της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Όλα αυτά θα τα βρείτε εδώ αναλυτικά για να μην αναρωτιέστε τι πρέπει να έχει το τραπέζι σας. Γιατί οι συνταγές που σας δίνω είναι ξανά και ξανά δοκιμασμένες και με εγγύηση επιτυχίας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να διαλέξετε τα καλύτερα υλικά, να οργανωθείτε και να μπείτε στην κουζίνα να μαγειρέψετε!

Σούπα

Ξεκινήστε το πρωτοχρονιάτικο μενού με μια απολαυστική σούπα! Από το πρώτο πιάτο οι καλεσμένοι σας θα μείνουν με ανοιχτό το στόμα δοκιμάζοντας αυτή την ανεπανάληπτη βελουτέ σούπα κάστανο. Γήινη πλούσια γεύση, μεθυστικά αρώματα και εθιστική υφή. Μην την παραλείψετε γιατί πραγματικά είναι φανταστική! Μια άλλη επιλογή είναι η καροτόσουπα βελουτέ με τζίντζερ. Σερβίρετέ τη με γιαούρτι και απολαύστε τη σούπα σας ζεστή και αχνιστή.

Σαλάτες

Πλούσιες, γιορτινές και λαχταριστές σαλάτες που δεν πρέπει να λείπουν από το τραπέζι σας. Όπως λέει και το όνομά της είναι μια αρχοντική, μια πλούσια σαλάτα που θα σταθεί  επάξια στο γιορτινό τραπέζι. Η ποικιλία υλικών, γεύσεων και υφών την κάνουν ακαταμάχητη!  Η πολίτικη σαλάτα, είναι ιδανική για την περίσταση. Κλασική, αρωματική και εγγυημένη συνταγή με φρέσκα υλικά που όλοι θα τιμήσουν.

Ορεκτικά

Όταν μία πίτα κρύβει στα σπλάχνα της έθιμα και παραδόσεις του τόπου μας τότε είναι must για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι. Ηπειρώτικη κρεατόπιτα που συμβολίζει την αφθονία και την καλοτυχία της καινούργιας χρονιάς. Θα κάνει αρκετά μεγάλη εντύπωση στους καλεσμένους σας. Λαχταριστή γεύση, απίστευτη παρουσίαση που θα στολίσει το τραπέζι σας. Ένα ορεκτικό νόστιμο, εντυπωσιακό και εύκολο είναι Χριστουγεννιάτικη μπάλα τυριού, που θα δώσει στο τραπέζι σας νότες πολυτέλειας. Είναι σίγουρο ότι θα κουραστείτε να εξηγείτε τι είναι αλλά τα επιφωνήματα που θα αφήνουν οι καλεσμένοι σας κατά τη δοκιμή του θα σας αποζημιώσουν.

Κυρίως

Το κυρίως πιάτο είναι αυτό που απαντάει στην ερώτηση: τι θα φάμε στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι; Αφού γύρω από αυτό στήνεται προσεκτικά και η λίστα με τις υπόλοιπες συνταγές. 
Μια εύκολη συνταγή για μοσχαράκι ζουμερό με υπέροχη σάλτσα που δεν θα αφήσει κανένα ασυγκίνητο. Δεν μπορεί παρά να αποτελέσει ένα από τα πιο επιτυχημένα κυρίως πιάτα στο γιορτινό σας τραπέζι. 
Για εσάς που αγαπάτε την παράδοση αλλά και για εσάς που θέλετε να εντυπωσιάσετε, μια συνταγή αποκάλυψη. Με ένα κομμάτι χοιρινό κρέας πολύ ιδιαίτερο που θα αφήσει τις καλύτερες κριτικές για τις μαγειρικές σας ικανότητες!

Γλυκά

Το σπιτικό γλυκό είναι αλλιώς, γι’ αυτό φτιάξτε τους και φέτος τα καλύτερα! Ότι πιο γιορτινό, αφράτο και αέρινο θα παρουσιάσετε στο πρωτοχρονιάτικο μενού σας. Ελαφριά και αγαπημένη πάβλοβα που κανείς δεν θα πει όχι ακόμα και μετά από ένα τέτοιο φαγοπότι!
Με τι καλύτερο θα μπορούσε να κλείσει ένα πλούσιο γεύμα. Μεθυστικές νότες καφέ και λικέρ που καθαρίζουν το μυαλό και τονώνουν τη διάθεση! Και όλα αυτά κάτω από τη βελούδινη υφή αυτού του μαγικού τιραμισού.

Βασιλόπιτα

Η βασίλισσα της ημέρας και όχι άδικα! Αγαπημένη οικογενειακή συνταγή με αγάπη μόνο για εσάς. Για να φτιάξετε την καλύτερη βασιλόπιτα φέτος, αυτή που από εδώ και πέρα θα αποκαλείτε δική σας.

Χρόνια πολλά και ευτυχισμένο το νέο έτος!!!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται