Μία από τις πιο συνηθισμένες απορίες στη ζαχαροπλαστική, είναι το πώς θα ρίξουμε το γλάσο, στη σοκολατόπιτα.
Πότε δηλαδή θα το ρίξουμε πάνω στη σοκολατόπιτα, αν θα το γλάσο ζεστό ή κρύο, και τι θερμοκρασία θα έχει και η σοκολατόπιτα.
Πάντα, όταν φτιάχνουμε σοκολατόπιτα με γλάσο πρέπει να θυμόμαστε ότι ρίχνουμε το γλάσο ζεστό επάνω στο καυτό γλυκό, αμέσως μόλις το βγάλουμε από το φούρνο. Με αυτό τον τρόπο το γλυκό θα ρουφήξει καλά μέχρι κάτω το γλάσο.
Αφού κρυώσει το γλυκό, σχηματίζεται μία λεπτή τραγανή κρούστα από πάνω, ενώ από κάτω θα γευτούμε ζουμερή και καραμελένια σοκολάτα.