Πίσω

Ανθότυρο

Το ανθότυρο (ή ο ανθότυρος) είναι ένα από τα πολλά παραδοσιακά είδη τυριών που παράγονται στην Ελλάδα. 

Είναι ένα λευκό τυροκομικό με μαλακή υφή. Στο εμπόριο μπορούμε να βρούμε φρέσκο μαλακό ανθότυρο αλλά και ώριμο ξηρό. Είναι ένα από τα πιο θρεπτικά γαλακτοκομικά προϊόντα. Παρασκευάζεται με προσθήκη ορού γάλακτος σε πρόβεια ή κατσικίσια γάλατα ή μερικές φορές μίγμα αυτών των δύο ειδών γάλακτος. Είναι ένα δροσερό είδος τυριού με μαλακή υφή που μοιάζει αρκετά με αυτή της μυζήθρας, τόσο εμφανισιακά όσο και στον τρόπο παρασκευής. Οι συνταγές με ανθότυρο είναι εξαιρετικές και η Αργυρώ έχει τις καλύτερες.

Θρεπτική Αξία

Όσον αφορά την θρεπτική του αξία, είναι μια πλούσια πηγή πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας. Το γεγονός ότι είναι ιδιαιτέρως χαμηλό σε λίπος το καθιστά ένα προϊόν με λίγες θερμίδες. Παρέχει στον οργανισμό ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο καθώς και βιταμίνη Α και D. Αποτελεί μια καλή επιλογή λευκού τυριού για όσους επιθυμούν απώλεια σωματικού βάρους. Προσφέρει την αίσθηση του κορεσμού για μεγάλο χρονικό διάστημα και συμβάλλει στην διατήρηση της μυϊκής μάζας. Καλό είναι για άτομα που θέλουν να προσέξουν την διατροφή τους να επιλέγεται το φρέσκο ανθότυρο έναντι του ξηρού, καθώς περιέχει σημαντικά μικρότερη ποσότητα νατρίου.

Συνταγές με ανθότυρο

Συνδυάζεται ευχάριστα με άλλα προϊόντα, αφού η δροσερή υφή και η ήπια γεύση του δένει ευχάριστα, δημιουργώντας αφενός ένα χορταστικό γεύμα, αφετέρου δε εμπλουτίζοντας γευστικά ένα γεύμα. Το ξηρό ανθότυρο είναι πιο αλμυρό και κατάλληλο να τριφτεί ώστε να νοστιμίσει τις συνταγές από την Αργυρώ που ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους. 

Εννοείται με το ανθότυρο μπορούμε να φτιάξουμε και γλυκές παρασκευές. Φανταστικές συνταγές με ανθότυρο από την Αργυρώ έχουν καταπληκτικά  με μοναδική γεύση. Ανοιξιάτικες συνταγές με μπουκιές τυριού από ανθότυρο που είναι μοναδικές δημιουργίες της Αργυρώς και υπόσχονται αξέχαστη γεύση.

Tip: Το φρέσκο ανθότυρο περιέχει μικρή ποσότητα αλατιού, που σημαίνει ότι μπορούμε να το κρατήσουμε στη συντήρηση του ψυγείου μας για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Για να παρατείνουμε το διάστημα συντήρησης, μπορούμε να το καλύψουμε εξωτερικά με μικρή ποσότητα αλατιού και να το αποθηκεύσουμε κλεισμένο σε ένα σκεύος.

Μοιράσου το

Διαφήμιση
Κάτι μαγειρεύεται