Πίσω

Γαρύφαλλο

Γαρύφαλλο

Τα γαρύφαλλα έχουν σαν χώρα προέλευσης την Ινδονησία, αλλά καλλιεργούνται επίσης στη Μαλαισία, την Ινδία και τη Μαδαγασκάρη. Προέρχονται από ένα αειθαλές δέντρο που ονομάζεται γαριφαλόδενδρ. Η ζεστή, πικάντικη γεύση του είναι αναπόσπαστο στοιχείο για πολλές γνωστές αλμυρές αλλά και γλυκές παρασκευές. Τα γαρύφαλλα πωλούνται είτε ολόκληρα είτε αλεσμένα σε μορφή σκόνης. Όπως συμβαίνει και με τα περισσότερα μπαχαρικά, αν τα αγοράσουμε ολόκληρα και τα αλέσουμε μόνοι μας, έχουμε πιο έντονη γεύση και σαφώς πιο έντονο άρωμα. Το γαρύφαλλο μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε τόσο στο τομέα της γαστρονομίας, όσο και στον τομέα της ιατρικής, καθώς από την αρχαιότητα αποτελούσε θεραπευτικό μέσο.

Πώς να επιλέξετε

Πρέπει να επιλέγουμε ολόκληρα γαρύφαλλα, που είναι άθικτα χωρίς να έχουν σπάσει, πράγμα που δείχνει υψηλότερη ποιότητα και πιο έντονο άρωμα.

Χρήση στην κουζίνα

Μπορούμε να το βρούμε στο εμπόριο ολόκληρο ή σε σκόνη, σε κάψουλες, εκχύλισμα, τσάι, αιθέρια έλαια. Το γαρυφαλλο συχνά το χρησιμοποιούμε σε συνδυασμό με άλλα βότανα και μπαχάρια, δίνοντας εξαιρετικούς συνδυασμούς από μυρωδιές και γεύσεις. Το χρησιμοποιούμε σε πολλές παρασκευές στην μαγειρική μας.

Χαρακτηριστική του χρήση, σε μορφή καρφιού, είναι σε παραδοσιακά σιροπιαστά επιδόρπια. Τριμμένο μπορούμε, επίσης να το προσθέσουμε σε πολλές παρασκευές δίνοντας έξτρα γεύση και μοναδική μυρωδιά. Όταν το χρησιμοποιούμε ολόκληρο σε κάποια παρασκευή, το αφαιρούμε πριν την κατανάλωση.

Μοιράσου το

Διαφήμιση
Κάτι μαγειρεύεται