Πίσω

Καλαμάρι

Καλαμάρι, από τα πιο αγαπημένα μαλάκια.

Το καλαμάρι είναι μέλος της οικογένειας των μαλακίων. Αν και κυμαίνονται σε μεγάλο βαθμό σε μέγεθος, αυτό που χρησιμοποιείται στη μαγειρική είναι μεσαίου μεγέθους. Όταν μαγειρεύεται έχει μια κάπως μαστιχωτή υφή και μια ήπια γεύση που ορισμένοι περιγράφουν ως γλυκό. Μπορεί να γίνει σοταρισμένο, ψητό ή τηγανητό και να είναι ο πρωταγωνιστής σε ένα εξαιρετικά νόστιμο πιάτο. Μπορεί να αποτελέσει έναν νόστιμο μεζέ, αλλά και ένα πλήρες γεύμα.

Πώς να επιλέξουμε

Μπορούμε να αγοράσουμε καλαμάρια φρέσκα ή κατεψυγμένα, ολόκληρα και κομμένα σε φέτες. Το φρέσκο ​​καλαμάρι πρέπει να έχει ευχάριστο άρωμα και να φαίνεται λαμπερό χωρίς το δέρμα του να είναι ζαρωμένο. Αποφύγουμε τα κατεψυγμένα καλαμάρια εάν παρουσιάζουν σημάδια εγκαύματος, και έχουν δυσάρεστη μυρωδιά. Ορισμένες ιχθυαγορές πωλούν καλαμάρια που έχουν ήδη καθαριστεί. Αν θέλουμε να εξοικονομήσουμε χρήματα, μπορούμε να τα αγοράσουμε ολόκληρα και να τα καθαρίσουμε μόνοι μας.

Προετοιμασία στην κουζίνα

Προτού κάνουμε οτιδήποτε πρέπει να τα πλύνουμε και να τα καθαρίσουμε σχολαστικά. Τα σώματα (χωρίς να πλοκάμια) μπορούν να κοπούν σταυρωτά για να γίνουν δαχτυλίδια, να τεμαχιστούν κατά μήκος σε λωρίδες ή να τα αφήσουμε ολόκληρα για να γίνουν γεμιστά. Για να καθαρίσουμε μόνοι μας τα καλαμάρια, ξεκινάμε κόβοντας τα πλοκάμια κάτω από τα μάτια. Πρέπει να αφαιρούμε την μεμβράνη που υπάρχει εξωτερικά του σώματος του καλαμαριού, καθώς και το εσωτερικό του. Τα πλοκάμια μπορούν εξίσου να χρησιμοποιηθούν σε πολλές παρασκευές.

Τρόπος αποθήκευσης

Αποθηκεύουμε τα φρέσκα καλαμάρια αεροστεγώς στο ψυγείο και τα χρησιμοποιούμε μέσα σε μία ή δύο ημέρες. Διαφορετικά μπορούμε να τα καταψύξουμε. Ωστόσο, τα φρέσκα καλό είναι να μην καταψύχονται.

Μοιράσου το

Διαφήμιση
Κάτι μαγειρεύεται