Πίσω

Κουβερτούρα

Η κουβερτούρα είναι μια συγκεκριμένη κατηγορία σοκολάτας υψηλής ποιότητας που χρησιμοποιείται πολύ συχνά στην ζαχαροπλαστική. Έχει την ιδιότητα να λιώνει και να αποκτά τέλεια υφή αποτελώντας την τέλεια επιλογή για γλασάρισμα σε επιφάνειες γλυκών. Παράλληλα έχει πλούσιο και πυκνό άρωμα.

Λίγα λόγια για την κουβερτούρα

Όλα τα είδη σοκολάτας περιέχουν τα ίδια συστατικά σε διαφορετικές αναλογίες. Περιέχει μεγαλύτερο ποσοστό βουτύρου κακάου, σε ποσοστό τουλάχιστον 31%, καθώς και μεγαλύτερη ποσότητα κακάου. Αυτή είναι και η διαφορά που της δίνει μια ανώτερη γεύση και υφή που την καθιστά καταλληλότερη για επικαλύψεις.

Μία κουβερτούρα καλής ποιότητας δεν πρέπει να περιέχει καθόλου φυτικά λίπη, όπως φοινικέλαιο. Μικρά ποσοστά λεκιθίνης συχνά προστίθενται για να έχουμε ένα πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα όταν λιώνει.

Θρεπτική αξία

Το γεγονός ότι η κουβερτούρα περιέχει μεγαλύτερο ποσοστό κακάου σε σχέση με τις άλλες σοκολάτες, την καθιστά και πιο διατροφικά ανώτερη. ο συστατικό αυτό έχει σπουδαία αντιοξειδωτική δράση, που οφείλεται σε διάφορες ουσίες που περιέχει. Συμβάλλει έτσι στην μείωση της αρτηριακής πίεσης. Ακόμα, τονώνει το σώμα και κρατάει τον εγκέφαλο σε καλή κατάσταση. Όσο περίεργο και αν είναι, η κουβερτούρα προστατεύει τα δόντια από διαβρώσεις. 

Κουβερτούρα και ζαχαροπλαστική

Η κουβερτούρα δίνει γεύση σε πολλές συνταγές και προτιμάται έναντι άλλων για το πλούσιο άρωμα της και την μοναδική γεμάτη γεύση της. Σε περίπτωση που θέλετε να λιώσετε την κουβερτούρα για να την χρησιμοποιήσετε σε παρασκευές, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς του βουτύρου κακάου, συμπεριφέρεται διαφορετικά σε σχέση με την κλασική. 

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε πως λιώνεται η κουβερτούρα για να αποκτήσει την ιδανική υφή ώστε να χρησιμοποιηθεί στις παρασκευές μας χωρίς να φαίνεται ότι έχει πήξει.

Μοιράσου το

Διαφήμιση
Κάτι μαγειρεύεται