Πίσω

Lime

Το λάιμ (ή αλλιώς μοσχολέμονο ή lme) είναι ένα εσπεριδοειδές που συχνά συγχέεται με αυτό του λεμονιού λόγω της σχετικά όμοιας γεύσης τους. Το lme ανήκει στην κατηγορία των φρούτων και τελευταία σε πολλά νοικοκυριά έχει αντικαταστήσει το κλασικό λεμονάκι. Πολλές φορές η γεύση των λάιμ εξαρτάται από την ποικιλία τους. Υπάρχουν πιο γλυκόξινα και πιο πικρά.

Λάιμ ή το φρούτο του λεμονιού

Στην πραγματικότητα μιλάμε για δύο διαφορετικά είδη φρούτων. Μπορεί γευστικά να μοιάζουν, ωστόσο διαφέρουν σε κάποια σημεία, δίνοντας μας την δυνατότητα να τα ξεχωρίζουμε. Τα lime είναι μικρά, στρογγυλά και πράσινα. Και τα δύο είδη φρούτων είναι όξινα, με τα λάιμ να είναι λίγο πιο πικρά.

Θρεπτική Αξία

Τα lime περιέχουν αντιοξειδωτικά, τα οποία έχουν αποδειχθεί πως βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής και στην πρόληψη ορισμένων χρόνιων ασθενειών. Τα υψηλά επίπεδα βιταμίνης C δρουν ως αντιοξειδωτικά και μπορούν να μας προστατεύουν από πιθανές μολύνσεις. Επίσης, περιέχουν υψηλές συγκεντρώσεις φωσφόρου βιταμίνης Α, ασβεστίου και φυλλικού οξέος. Συνδέεται, πιθανόν, και με την υγεία της καρδιάς και και με τα χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Τέλος, ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Λάιμ και μαγειρική

Το λάιμ χρησιμοποιείται πολλές φορές αντί του λεμονιού σε όλων των ειδών τα γεύματα. Ιδιαίτερες γλυκιές παρασκευές και με παράλληλα ξινή γεύση σερβίρονται συχνά ως επιδόρπιο. Το ξύσμα και ο χυμός λάιμ είναι συστατικά και σε πολλά αρτοσκευάσματα. Τον χυμό τον χρησιμοποιούμε συχνά για να φτιάξουμε μια γρήγορη βινεγκρέτ για τη σαλάτα. Ωστόσο εκεί που το βλέπουμε συχνά είναι στην δημιουργία κοκτέιλ. Συνίσταται τα λάιμ να μην αποθηκεύονται στη συντήρηση του ψυγείου, καθώς η χαμηλή θερμοκρασία επηρεάζει την βιταμίνη C. 

Μοιράσου το

Διαφήμιση
Κάτι μαγειρεύεται