Πίσω

Προβειο γιαουρτι θερμιδες

Είναι εξίσου θρεπτικό με τα υπόλοιπα.

Ένα από τα πιο δημοφιλή είδη βιομηχανικού γιαουρτιού είναι το πρόβειο. Παρασκευάζεται από αποβουτυρωμένη ή ημιαποβουτυρωμένη, νωπή ή συμπυκνωμένη ποσότητα γάλακτος και καλλιέργεια πρόβειας γιαούρτης. Όταν μάλιστα περιέχει και την πέτσα είναι γνωστό και ως παραδοσιακό γιαούρτη. Η γιαούρτη έχει υψηλή συγκέντρωση λιπαρών στην επιφάνεια.

Διατροφική αξία και θερμιδες

Ενδεικτικά στα 100g περιέχει περίπου 6,7g λιπαρά εκ των οποίων τα 4g κορεσμένα, 4,2g υδατάνθρακες, 6,7g πρωτεΐνες, ασβέστιο και χλωριούχο νάτριο. Τα 100g αποδίδουν περίπου 100 θερμίδες.

Στην αγορά

Στην αγορά βρίσκεται σε πλαστικές ή πήλινες συσκευασίες, γνωστές ως κεσεδάκια. Βρίσκεται επίσης ως παραδοσιακό πρόβειο ελαφρύ γιαούρτι ημιαποβουτυρωμένου πρόβειου γάλακτος και καλλιέργεια πρόβειας γιαούρτης. Μπορεί ακόμα να βρεθεί και ως παραδοσιακό βιολογικό που είναι παρασκευή πρόβειου γάλακτος από πιστοποιημένους βιολογικούς παραγωγούς και καλλιέργεια πρόβειας γιαούρτης. 

 

Ημερήσια διατροφή

Έχει πολύ υψηλή θρεπτική αξία. Περιέχει περισσότερες πρωτεΐνες από το αγελαδινό. Αυτό το είδος γιαουρτιού λοιπόν είναι πολύ καλό να υπάρχει στο ημερήσιο διατροφικό πρόγραμμα των ανθρώπων. Αποτελεί ένα πλήρες τρόφιμο, το οποίο μπορεί να καταναλωθεί εύκολα παντού. Αποτελεί το τέλειο σνακ έπειτα από σωματική άσκηση.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται