Πίσω

Σοκολάτα Γάλακτος

Η σοκολάτα γάλακτος είναι για πολλούς η βασίλισσα της σοκολάτας.

Η μοναδική γλυκιά και πλούσια γεύση που έχει η σοκολάτα γάλακτος σε συνδυασμό την απαλή υφή της την έχει συνδέσει με τον όρο γλυκό στο μυαλό πολλών ανθρώπων. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πλήθος συνταγών και να δώσει μοναδικές απολαύσεις. 

Διατροφική Αξία

Η σοκολάτα γάλακτος αποτελείται από 10-20% από τον καρπό του κακαόδενδρου και άλλα βασικά συστατικά καθώς και γλυκαντικές ουσίες. Προστίθενται ακόμα ουσίες για πιο συνεκτικό και ομοιογενές αποτέλεσμα. Σε αντίθεση με άλλες σοκολάτες, η συγκεκριμένη χαρακτηρίζεται διατροφικά καλύτερη. Μια ποσότητα των 100 γραμμαρίων περιέχει περίπου 510 θερμίδες.

Η περιεκτικότητα των παραπάνω συστατικών ποικίλει μεταξύ των σοκολατών γάλακτος που βρίσκουμε στο εμπόριο. Έτσι ποικίλει και η θρεπτική αξία. Σε γενικές γραμμές, η σοκολάτα γάλακτος περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες, φώσφορο, ασβέστιο και βιταμίνη Β. Επίσης μειώνει το άγχος και οδηγεί σε χαλάρωση του σώματος και στην εγρήγορση του εγκεφάλου. Επιπλέον, περιέχονται μικρές ποσότητες σιδήρου και ψευδάργυρου.

Το λαμπερό χρώμα που την χαρακτηρίζει είναι και πολλές φορές δείκτης ποιότητας. Θέλουμε ένα προϊόν λαμπερό και με ωραία υφή και όχι θαμπό.

Τέλος, όσο απρόσμενο και αν ακούγεται, περιέχει μια ένωση που σκληραίνει το σμάλτο των δοντιών πιο αποτελεσματικά από το φθόριο. Αυτό προστατεύει τα δόντια από τη διάβρωση από οξέα. Πάντα εννοείται πρέπει να κάνουμε συνετή και με μέτρο κατανάλωση.

Στην μαγειρική

Οι ιδέες που μπορεί κανείς να πάρει με την σοκολάτα γάλακτος είναι πραγματικά αμέτρητες. Όπως και όλα τα είδη σοκολάτας άλλωστε, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν διακοσμητικό στοιχείο και σαν έξτρα στοιχείο απόλαυσης με την μορφή. Οι πολλές διαφορετικές πλάκες που κυκλοφορούν στο εμπόριο, δίνουν την δυνατότητα να την απόλαυση κανείς ακόμα και σε αυτή τη μορφή. Τέλος μπορεί κανείς να την απολαύσει και σε μορφή ροφήματος.

Μοιράσου το

Διαφήμιση
Κάτι μαγειρεύεται