Το μενού της εβδομάδας

Η εποχή που διανύουμε είναι γεμάτη χρώματα και αρώματα και αντίστοιχα έτσι πρέπει να είναι γεμάτο και το τραπέζι μας.

Γεμάτο ευφάνταστες γεύσεις, χρώματα από την παλέτα της φύσης και υπέροχα αρώματα από φρέσκα υλικά συνδυασμένα όλα αρμονικά με έναν τόνο ευφορίας.

Ξεκινάμε το μενού αυτής της εβδομάδας με την πιο συναρπαστική σαλάτα της σεζόν! Με λίγα φρέσκα υλικά και πολύ χρώμα, μοναδικά αρώματα και πολλές αντιμαχόμενες γεύσεις. ΠΟια θα κερδίσει, ποια θα υπερισχύσει; Αυτή του παστελιού, των κόκκινων φρούτων ή των ολόφρεσκων λαχανικών; Δοκιμάστε την και ανακαλύψτε το!

Σαλάτα με φράουλες, παστέλι και φρούτα του δάσους

Από αυτό το μενού δεν θα μπορούσε να λείψει και το άρωμα της θάλασσας. Αυτό το πιάτο είναι φτιαγμένο με πολύ ιδιαίτερα υλικά που το ένα αναδεικνύει το άλλο. Καλαμαράκια με φινόκιο και σάλτσα κρασιού, μια φανταστική πασπαρτού συνταγή. Μπορεί να αποτελέσει τη βάση για σαλάτα, σάλτσα για μακαρονάδα αλλά και ένα απολαυστικό ορεκτικό.

Καλαμαράκια με φινόκιο και σάλτσα κρασιού

 

Και συνεχίζουμε θαλασσινά και ανοιξιάτικα! Ο μπακαλιάρος έρχεται να παντρευτεί με το αγαπημένο και κλασικό μπριάμ σε ένα συνοθύλευμα γεύσεων και αρωμάτων. Ότι καλύτερο και θρεπτικό μπορείτε να βάλετε στο τραπέζι σας, με μια συνταγή που θα αγαπήσετε!

μπριάμ με μπακαλιάρο
Μπριάμ με μπακαλιάρο

Και ας κλείσουμε την ωδή στη θάλασσα και στα μοναδικά της καλούδια με σουπιές με σπανάκι…πειραγμένες. Τόσο όσο να αυξήσουμε τα θρεπτικά συστατικά και τη γεύση στο μάξιμουμ!

Ανοιξιάτικες σουπιές με φακές και σπανάκι

Επειδή είναι η εποχή που όλοι αναζητούμε συνταγές με λιγότερα λιπαρά στην προσπάθεια της προετοιμασίας μας για το καλοκαίρι, έχω εδώ την απόλυτη επιλογή για την περίσταση. Ζουμερά και πεντανόστιμα μπιφτέκια γαλοπούλας, με όλη τη γεύση που αναζητάς και την ενέργεια που χρειάζεται για να συνεχίσεις! Και κυρίως, με ελάχιστα λιπαρά, κατάλληλα για διατροφή και χάσιμο βάρους.

Μπιφτέκια γαλοπούλας

Ακόμα μία συνταγή στο ίδιο πνεύμα, είναι και το smoothie που ακολουθεί. Λίγες θερμίδες και όλη η γεύση σε ένα δροσιστικό και απολαυστικό ρόφημα που ήρθε για να μείνει. Οι φράουλες που είναι το hot φρούτο της εποχής και πάλι στο προσκήνιο για να δώσουν χρώμα, γεύση και μυρωδιές στο λαχταριστό αυτό smoothie.

Smoothie φράουλα

Οι all time classic πατάτες γιαχνί αυτή τη φορά με αυγά, για ένα πιάτο που θα χορτάσει τον κάθε πεινασμένο! Ιδανική επιλογή για ένα γρήγορο γεύμα όταν δεν έχεις γεμάτο το ψυγείο σου! Οι πατάτες και τα αυγά υπάρχουν πάντα και ο συνδυασμός τους είναι μαγικός! Εύκολο φαγητό στην κατσαρόλα που κάτι μου λέει ότι θα λατρέψουν όλοι!

Πατάτες με αυγά γιαχνί

Αυτή τη συνταγή βάλτε τη στις αγαπημένες σας γιατί θα σας χρειαστεί ξανά και ξανά. Πρόκειται για το πιο εθιστικό, πιο απολαυστικό μπανόφι που δοκιμάσατε ποτέ! Η πλούσια διπλή κρέμα καραμέλας και σοκολάτας σε πρωταγωνιστικό ρόλο που αναβαθμίζει το γλυκό μοναδικά! Καθώς είναι και πολύ εύκολο, μια δοκιμή φτάνει για να μην αλλάζετε αυτό το banoffee με κανένα άλλο!

Banoffee
https://www.argiro.gr/2022/05/to-menou-tis-evdomadas-4/