Το μενού της εβδομάδας

Με αυτά και με τα άλλα φεύγει και ο Μάης και τυπικά και η Άνοιξη! Ας αποχαιρετήσουμε τον πιο όμορφο μήνα του χρόνου στρώνοντας το πιο νόστιμο τραπέζι. Με λαχταριστές συνταγές για σαλάτες, για ορεκτικά για κυρίως για γλυκά αλλά και για κολατσιό.

Ξεκινάμε με αέρα κυκλαδίτικο και συγκεκριμένα με αυτόν της Μυκόνου, και με ένα μεζέ που θα φέρει το καλοκαίρι στην ψυχή σας. Μοστράρετε τον αγαπημένο μεζέ στο τραπέζι σας και σκεφτείτε ότι βρίσκεστε εκεί, στα γνωστά λευκά καλντερίμια. Κλείστε τα μάτια, γευτείτε τις γνώριμες γεύσεις και ταξιδέψτε!  Εστω για λίγο, τόσο όσο, για να πάρετε δυνάμεις και να συνεχίσετε!

Και ας περάσουμε σε κάτι ακόμα εθιστικό και εξίσου ταξιδιάρικο Πεϊνιρλί με αυγό και κασέρι Ελασσόνας. Που με την τόση νοστιμιά του, μπορεί άνετα να γίνει η παρηγοριά και το comfort food μέχρι  να φτάσουν οι πολυπόθητες μέρες των διακοπών!

Ας βάλουμε και μια διασημότητα στο τραπέζι μας. Την πιο απολαυστική εκδοχή της σαλάτας του Καίσαρα που δοκιμάσατε ποτέ! Δροσερή, γεμάτη υφές, γεύση και αρώματα θα σας χορτάσει ευχάριστα δίνοντάς σας ενέργεια χωρίς να σας βαρύνει Βάλτε τη συνταγή στις αγαπημένες σας γιατί αυτή τη σεζόν θα τη φτιάχνετε ξανά και ξανά.

Μια ακόμα συνταγή που πρέπει να βαλετε στις αγαπημένες σας είναι αυτό το Vegan Hummus Bowl. Ένα booster ενέργειας και υγιεινών συστατικών που θα δώσει στον οργανισμό μας ό,τι χρειάζεται για να συνεχίσει! Και όλα αυτά, με χρώμα, γεύση και αρώματα από φρέσκα υλικά που κάνουν τη διαφορά!

Δυο συνταγές πασπαρτού είναι οι επόμενες. Για το κολατσιό, για το πρωινό, για να χρησιμοποιήσεις σε άλλες συνταγές και να δώσεις γεύση και διαφορετικές υφές. Αυτά τα κράκερ αλλά και το σπιτικό ζαμπόν γαλοπούλας πάνε με όλα! Τα κράκερ είναι χωρίς αλεύρι και χωρίς γλουτένη και εκτός από σνακ μπορούν να γίνουν το τέλειο πρόσθετο στις σαλάτες σου! Η δε καπνιστή γαλοπούλα με γλάσο έχει όλα τα ατού του χειροποίητου αλλαντικού και μια γεύση που απογειώνει. Απολαύστε τα και μαζί για ένα ολοκληρωτικά homemade snack.

Το κυρίως πιάτο έχει το ειδικό βάρος του απόλυτου μαμαδίστικου φαγητού. Μοσχαράκια λεμονάτο με ρύζι. Μαλακό, ζουμερό με λαχταριστή σάλτσα που καίει καρδιές. Ένα από τα πιο απλά και συνάμα πιο αγαπημένα ελληνικά φαγητά. Από εκείνα που φτιάχνουν ιστορίες και ξυπνάνε τις αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας!

Και επειδή το χρώμα του μήνα είναι το κόκκινο, πριν φύγει ας το γιορτάσουμε άλλη μια φορά! Με εντυπωσιακή πάβλοβα με φράουλες. Ένα συνοθύλευμα γεύσεων  και χρωμάτων όπου η μαρέγκα μπλέκεται με τα ζουμιά της φράουλας και η απόλαυση χτυπάει πρώτα στο βλέμμα και μετά στον ουρανίσκο.

https://www.argiro.gr/2022/05/to-menou-tis-evdomadas-5/