Πίσω

Μυστικά για λαδερά γεμιστά

Μαθε για τα : Μυστικα για λαδερα γεμιστα.

Τα γεμιστά, δηλαδή οι ντομάτες, οι πιπεριές αλλά και άλλα λαχανικά , όπως συνηθίζεται σε πολλές περιοχές, είναι το αγαπημένο Ελληνικο φαγητο του καλοκαιριού.

Διάβασε όλα τα μυστικά  μου και σας υπόσχομαι ότι θα είναι τα καλύτερα. Είναι φαγητό που απαιτεί προετοιμασία και θέλω να τα φτιάξετε όλοι και όσοι τα δοκιμάζουν θα παραμιλούν.

Για τα λαχανικα

Διαλέξτε ντομάτες με χοντρή σάρκα χωρίς πολλά ζουμιά και σπόρους.
Όταν τις αδειάζετε  φροντίστε να αφήσετε αρκετή σάρκα γύρω ώστε να κρατήσουν το σχήμα τους  μετά το ψήσιμο.

Οι  πιπεριές είναι απαραίτητες μέσα στο ταψί, έστω 2-3 κομμάτια, αλλά αποφύγετε να ψιλοκόψτε πιπεριά μέσα στη γέμιση. 
Όλο το ταψί θα πάρει το άρωμα της  πιπεριάς αλλά η ψιλοκομμένη πιπεριά μέσα στο ταψι, θα τα βαρύνει πάρα πολύ με αποτέλεσμα η μόνη γεύση που θα σας μείνει να είναι αυτή της πιπεριάς.

Η Ελληνίδα μαμά-νοικοκυρά-μαγείρισσα έχει αναγάγει τη συνταγή  σε επιστήμη. Άλλες φορές από ανάγκη κι άλλες φορές από πειραματισμό, σερβίρει στο τραπέζι της οικογενείας την καλύτερη συνταγή  έχοντας βάλει τη δική της πινελιά.

Μεγάλη προσοχή την ώρα που ανοίγετε  τα λαχανικά σας. 
Αν τρυπήσετε τα λαχανικά, τότε αυτό που θα πετύχετε θα είναι ένα ταψί που αντί να μείνει στο τέλος μόνο με το λάδι του, θα έχει ένα στρώμα ρύζι στο ταψί. Έτσι, θα έχετε χάσει όλη τη ζουμερή νοστιμιά και θα έχει πάει χαμένος ο κόπος σας.

Φανταστείτε ότι το κάθε λαχανικό που γεμίζετε έχει μέσα ό,τι γεύση χρειάζεται για να απογειωθεί στο ψήσιμο. Αν αυτό το σκίσετε ή το τρυπήσετε θα χάσετε όλη τη νοστιμιά του.

Οι γεύσεις που πρέπει να υπερισχύουν είναι η γλύκα της ντομάτας και το άρωμα του δυόσμου.
Μην παραλείψετε τη σταφίδα στη γέμιση. Θα δείτε πως κανείς δεν θα το καταλάβει. Αντίθετα θα καταλάβει μια ισορροπία γλυκού και ξινού η οποία τα κάνει θεϊκά!

 

 

Το μεγαλύτερο μυστικό είναι η πλούσια σε λαχανικά και βότανα γέμιση.
Αν θέλετε να γεμίσετε κι άλλα λαχανικά, όπως κολοκύθι ή μελιτζάνα, να κρατήσετε τη σάρκα τους και να την βάλετε ψιλοκομμένη μέσα στη γέμιση. Όλα ψιλοκομμένα μέσα στη γέμιση, εκτός από την πιπεριά που θα βαρύνει τη γέμιση και θα πικρίσει το φαγητό.

Η γέμιση θα πρέπει να είναι ζουμερή, νόστιμη και πλούσια σε λαχανικά και βότανα. Τριμμένο κολοκύθι, ψιλοκομμένη σάρκα μελιτζάνας, μπόλικο κρεμμύδι που γλυκαίνει τη γέμιση αλλά και ο συνδυασμός κουκουναριού και σταφίδας θα απογειώσουν τα λαδερα  γεμιστά. Άλλωστε έχει χαλάσει κόσμο, όπου την έχω σερβίρει.

Τα  τυριά,  λουκάνικα και με οτιδήποτε άλλο ίσως είναι νόστιμα αλλά όχι αυτά τα θεϊκά λαδερα γεμιστά που τρως όλο το ταψί και θέλεις κι άλλο!

είναι ένα λαδερό   για τους Έλληνες όλου του κόσμου.
Αυτη η  μαμαδίστικο φαγητο  δεν θέλει κόπο, θέλει  τρόπο. Στο τέλος το ταψί πρέπει να μείνει μόνο με το λάδι του. Βέβαια στο μαγείρεμά τους η μπόλικη σάλτσα  με ελαιόλαδο και μπόλικο δυόσμο πρέπει να είναι πλούσια, αλλά όλη πρέπει να τη ρουφήξουν τα λαδερα και όχι να μείνει η σάλτσα στο ταψί εκεί είναι η μεγάλη επιτυχία.

Τέλος ένα μυστικό μου μοναδικό που το κάνουμε στην Πάρο, και θα τα απογειώσετε .
Λίγα φύλλα τυλιγμένα στο ταψί ανάμεσα τους θα κάνουν τα  σας κορυφαία. Φύλλα λέμε τα αμπελόφυλλα ή κληματόφυλλα στο νησί μου. Δοκιμάστε να χώσετε στο ταψί λίγα  με γεμιση και θα με θυμηθείτε. Η γεύση τους είναι το κάτι άλλο.

 

Τέλος, να σας πω ότι όπως λέμε στα νησιά, τα καλύτερα  είναι αυτά της επόμενης ημέρας.
Αυτό είναι νόμος στα νησιά του Αιγαίου. Γι’ αυτό κάνουμε πάντα μεγάλη δόση, γιατί πρέπει οπωσδήποτε να μείνουν για την επόμενη ημέρα. Βέβαια κανείς δεν αντιστέκεται στα φρέσκα , μιας και η γεύση και το άρωμά τους σε τρελαίνουν. Οπότε πάντα μια μεγάλη δόση  ψήνεται στα κυκλαδίτικα σπίτια ώστε να μείνουν κάποια για την επόμενη ημέρα.

Διαφήμιση

Εσύ ποια αγαπάς;

Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται