Πίσω

Μυστικα – Πως να τριψω το αγγουρι.

Για να απολαύσουμε ένα επιτυχημένο τζατζίκι, είναι σημαντικό να τρίψουμε το αγγούρι και να το στραγγίξουμε σωστά ώστε να μην γίνει νερουλό, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα. 

Θα τρίψουμε το αγγούρι σχεδόν κάθετα στον τρίφτη, ώστε να πάρουμε μόνο το σκληρό σημείο και καθόλου τη καρδιά του.

Με αυτό τον τρόπο, στο τέλος όλη η καρδιά του αγγουριού θα μείνει στο χέρι μας και δεν θα μπει στο μειγμα.

Το βάζουμε σε σουρωτήρι, το αλατίζουμε κατά βούληση, ανακατεύουμε να πάει παντού το αλάτι και αφήνουμε για λίγα λεπτά να ιδρώσει.

Για να το στραγγίσουμε εντελώς, το στίβουμε καλά να φύγουν όλα τα υγρά του.

Για να το στραγγίξουμε ακόμη καλύτερα, το βάζουμε σε μια καθαρή πετσέτα. Πιάνουμε τις άκρες της και την στρίβουμε ελαφρά. Σαν να θέλουμε να στεγνώσει από νερό. Με την πίεση θα φύγει όλη η υγρασία του αγγουριού και θα στεγνώσει σωστά. Είναι απαραίτητο να στραγγίσει σωστά το αγγούρι. Αλλιώς, όλη η υγρασία θα βγει μέσα στο ορεκτικό μας και θα αραιώσει η κρεμώδης, πλούσια υφή του.

Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται