Πίσω

Σαγανάκι: Μάθε από την Αργυρώ

Το σαγανάκι, προέκυψε από το σκεύος μέσα στο οποίο μαγειρεύεται. Το γνωστό σε όλους μας σαγανάκι, το μικρό δηλαδή τηγάνι με δυο χερούλια για χρήση σε γκάζι.

Πρωτοεμφανίστηκε σαν συνταγή, τη δεκαετία του 1960 στο Μικρολίμανο του Πειραιά, μια περιοχή που φημιζόταν από τότε μέχρι και σήμερα, για τους θαλασσινούς μεζέδες πλάι στη θάλασσα.

Η συνταγή γνώρισε μεγάλη άνθιση και διαδόθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 60, για να καλύψει τη μεγάλη ζήτηση για νόστιμους ελληνικούς μεζέδες, όταν άρχισαν να καταφτάνουν τα μεγάλα κύματα τουριστών στην Αθήνα και στα ελληνικά νησιά.

Θα βρείτε πολλές παραλλαγές πάνω σε αυτή τη συνταγή. Είναι εύκολη, με πλούσια γεύση που σου μένει αξέχαστη.

Η νοστιμιά των μυδιών ή της γαρίδας & της φέτας, που λιώνει μέσα στη δεμένη σάλτσα  όπου όλα μαγειρεύτηκαν ισορροπημένα, έχει σαν αποτέλεσμα έναν εξαιρετικό θαλασσινό μεζέ που όποιος δοκιμάζει δεν τον ξεχνάει πότε.

Απαραίτητα για πλήρη απόλαυση, σεβασμός στα υλικά, παγωμένο ούζο και καλή παρέα.

Δοκιμάστε ακόμα:

Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται