Κοτόπιτα σαν της γιαγιάς με φλουρί. Γιορτινή κοτόπιτα με παραδοσιακή γεύση.

Κοτόπιτα σαν της γιαγιάς με φλουρί. Γιορτινή κοτόπιτα με παραδοσιακή γεύση.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα
20
  • 1 κοτόπουλο χωριάτικο
  • 1 κιλό κρεμμύδια
  • 300 γραμ. κεφαλοτύρι
  • 1 φλ. ρύζι Καρολίνα
  • 5 αυγά
  • 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • λάδι για το άλειμμα των φύλλων
  • 5 φύλλα φτιαγμένα στο χέρι ή έτοιμα χωριάτικα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το κοτόπουλο, τα κρεμμύδια χαραγμένα σταυρωτά και καλύπτουμε με νερό.

    Βράζουμε για 30 λεπτά.

    Αφού βράσει, αφήνουμε λίγο να κρυώσει το ξεκοκαλίζουμε και το ψιλοκόβουμε.

    Στο μεταξύ, στο ζουμί του κοτόπουλου προσθέτουμε το ρύζι, λίγο αλάτι και πιπέρι, και βράζουμε για 5΄-6΄ μέχρι να σκάσει το ρύζι.

    Σε αυτό το στάδιο τα κρεμμύδια έχουν αρχίσει να λιώνουν μέσα στο ζωμό.

    Προσθέτουμε μέσα το ψιλοκομμένο κοτόπουλο, το σιμιγδάλι ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

    Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.

    Ρίχνουμε μέσα το κεφαλοτύρι και το λάδι.

    Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά. Ανακατεύουμε.

    Για το ταψί

    Ανοίγουμε τα τρία χειροποίητα φύλλα ή χρησιμοποιούμε 3 έτοιμα χωριάτικα φύλλα.

    Τα στρώνουμε στο ταψί, αλείφοντάς τα ένα ένα.

    Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί, στρώνουμε τη γέμιση με το κουτάλι και ρίχνουμε το φλουρί.

    Γυρίζουμε τις άκρες των φύλων πάνω στη πίτα.

    Σκεπάζουμε με τα άλλα δύο φύλλα, αλείφοντάς τα με λάδι.

    Ψήνουμε την κοτόπιτα στους 180 °C  στις αντιστάσεις στη κάτω σχάρα για μία ώρα.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται