Εκτέλεση
Για τα λαχανικά
Κόβουμε πρώτα τη μελιτζάνα σε καρεδάκια και τη βάζουμε σε μπολ με νερό για 10΄.
Τη στραγγίζουμε καλά και τη σοτάρουμε με 3 κ.σ. από το συνολικό ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε αλάτι κι αφήνουμε λίγα λεπτά να μαλακώσει. Την αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε το καπάκι από τις πιπεριές και αφαιρούμε τους σπόρους και τις μεμβράνες.
Αφαιρούμε το καπάκι από τις ντομάτες και με κουτάλι αδειάζουμε σε μπολ την ψίχα.
Για τη γέμιση
Αλέθουμε στο μπλέντερ την ψίχα από τις ντομάτες.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και αλέθουμε ξανά.
Τα βάζουμε σε μπολ.
Προσθέτουμε το πλιγούρι.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, τα 3/4 φλ. ελαιόλαδο και τη ζάχαρη.
Τέλος ρίχνουμε τη σοταρισμένη μελιτζάνα, τη φέτα και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και ανακατεύουμε καλά.
Γέμισμα
Γεμίζουμε κατά τα 3/4.
Σκεπάζουμε με τα καπάκια τους.
Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη.
Ψήσιμο & χρόνος ψησίματος
Ψήνουμε για 1 ώρα στους 180 ºC, στις αντιστάσεις στην τελευταία σχάρα.
Το πρώτο μισάωρο το ταψί πρέπει να είναι σκεπασμένο.
Αξίζει να προσπαθήσετε αυτή την εναλλακτικα με πλιγουρι, και ακολουθήστε τις συμβουλές μου για να φτιάχνετε πάντα τα καλύτερα .