Μιξερ χειρος

Μιξερ χειρος

Το μιξερ χειρος είναι ένα εργαλείο που δύσκολα λείπει πλέον από κάποια κουζίνα. Είναι ευκολόχρηστο, μικρό ελαφρύ και οικονομικό στην αγορά του. Η χρήση του στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική είναι ευρείας γκάμας. Αναμιγνύει και ανακατεύει ευκολα όλα τα αραιά μίγματα.

Τα μιξερ χειρος δεν απαιτούν πολύ χώρο στη κουζίνα, είναι εύκολα στην αποθήκευση καθώς χωράνε σε οποιοδήποτε συρτάρι ή ντουλάπι, αλλά και στη μεταφορά αν χρειαστεί.

Έχουν διάφορες κεφαλές, συνήθως σε ζεύγη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να χτυπήσουν ή να αναμείξουν επιτόπου ένα μείγμα μέσα σε οποιοδήποτε μπολ.

Δεν είναι το ίδιο δυνατά με τα σταθερά μίξερ και είναι πολύ πιο ελαφρά, όμως κάνουν μια χαρά αρκετές από τις δουλειές που κάνει ένα μίξερ πάγκου.

Είναι κουραστικά αν κάποιος τα χρησιμοποιεί για να χτυπήσει ένα μείγμα πολύ ώρα, και δεν προσφέρονται για βαριές ζύμες.

Όμως δεν παύουν να είναι ένα εύχρηστο και ελαφρύ εργαλείο στη κουζίνα, και για τις περισσότερες δουλειές κάνουν καλά τη δουλειά τους.

Αν εξαιρέσουμε τις ζύμες που χρειάζονται ένα μίξερ με ισχυρό κινητήρα, είναι πολύ καλό εργαλείο για να φτιάξει κάποιος γλυκά. Kέικ, μαρέγκα ή σαντιγύ αλλά και για το αφράτεμα οποιασδήποτε κρέμας και γενικά για την ανάδευση μαλακών μειγμάτων.

Έχουν και αυτά ρυθμιζόμενη ταχύτητα και κουμπί απόσπασης των εξαρτημάτων όπως και τα μεγάλα μίξερ. Πλένονται πολύ πιο εύκολα από τα καδομίξερ αφού έχουν πολύ απλό σχεδιασμό με λίγα εξαρτήματα.

Αν οι απαιτήσεις που έχετε από ένα τέτοιο μηχάνημα ανάδευσης περιορίζονται στο ανακάτεμα και στην παρασκευή αραιών μειγμάτων και ζυμών, τότε το μίξερ χειρός θα γίνει ο καλύτερός σας φίλος.