Αφέλια με πατάτες, της γιαγιάς, της Πέρης Σταυρινίδου

Αφέλια με πατάτες, της γιαγιάς, της Πέρης Σταυρινίδου

Υλικά

1 κ.. κρέας σπάλα και μπέικον κομμένο σε κύβους,
1 κ.. πατάτες κομμένες σε κύβους,
ελαιόλαδο για τις πατάτες,
2 κουταλιές κόλιαντρο ξερό σπασμένο,
1 ποτήρι κόκκινο ξηρό κρασί,
1/4 ποτηριού ελαιόλαδο,
αλάτι,
πιπέρι


Εκτέλεση

Βάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα με το ελαιόλαδο και νερό τόσο, ώστε να το μισοσκεπάσει.
Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μείνουν με το λάδι τους και να ροδοκοκκινίσουν.

Στο μεταξύ, τηγανίζουμε τις πατάτες σε λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Προσθέτουμε τις πατάτες στο κρέας, το κόλιαντρο, το κρασί, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Κατά διαστήματα ανακινούμε την κατσαρόλα.
Τα αφήνουμε μέχρι να καταστηθούν και να μείνουν με το λάδι τους.

Σερβίρουμε με γιαούρτι και σαλάτα.
Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με πιλάφι από πλιγούρι.