Αφράτες τυρομπουκιές, της Ελένης Βερούση

Αφράτες τυρομπουκιές, της Ελένης Βερούση

Υλικά

3 φλ. αλεύρι
1 αυγό
1 αυγό χωρισμένο
1 1/2 κουταλάκι ξερή μαγιά
1/2 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι νερό
1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1 κ.γ αλάτι
1 κ.γ ζάχαρη

Για τη γέμιση
τυρί φέτα
βούτυρο για επάλειψη της ζύμης


Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακκούβα. Προσθέτουμε το γάλα και το νερό χλιαρά και τα δύο, τη μαγιά, το αυγό, το ασπράδι, τη ζάχαρη και το αλάτι .

Κάνουμε μια ζύμη να μην κολλάει στα χέρια.

Αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο, έχοντάς τη σκεπασμένη για 30-40 λεπτά.

Κόβουμε μπαλάκια ζύμης στο μέγεθος καρυδιού, και τα ανοίγουμε με τα χέρια μας στο μέγεθος μικρού πιάτου. Βάζουμε λίγο βουτυράκι και τυράκι, το τυλίγουμε σε ρόλο και το κόβουμε στα δύο ή στα τρία ανάλογα το μέγεθος που τα θέλουμε. Να έχετε κατά νου ότι  θα φουσκώσουν.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί και αραδιάζουμε τις μπουκίτσες.

Περνάμε με τον κρόκο την επιφάνειά τους, τις πασπαλίζουμε σουσάμι σπασμένο και βάζουμε το ταψάκι σε κρύο φούρνο.

Ανάβουμε στους 170 βαθμούς C και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.
Καλή επιτυχία !!!!