Αφράτο κέικ, της Στέλλας Βαξεβάνη

Αφράτο κέικ, της Στέλλας Βαξεβάνη

Υλικά

4 αυγά,
2 κούπες ζάχαρη,
1 κούπα σπορέλαιο,
1 κούπα γιαούρτι,
ξύσμα από 2 πορτοκάλια,
2 κούπες αλεύρι,
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ,
2 βανίλιες


Εκτέλεση

Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε το λάδι, το γιαούρτι και το ξύσμα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Τέλος, κοσκινίζουμε στο μείγμα το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια.

Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία μεγάλη φόρμα για κέικ, ρίχνουμε μέσα το μείγμα του κέικ.

Ψήνουμε σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 50 λεπτά με 1 ώρα περίπου.
Αφού το βγάλουμε από το φούρνο, αφήνουμε το κέικ μέσα στη φόρμα για 15 λεπτά, έπειτα ξεφορμάρουμε σε πιατέλα.

Αν θέλουμε, μπορούμε να μη βάλουμε το ξύσμα και να το αφήσουμε κέικ βανίλιας ή να κρατήσουμε λίγο από το μείγμα βανίλιας, να το ανακατέψουμε με 2 κουτ. σούπας κακάο και να φτιάξουμε κέικ μαρμπρέ!