Αγριογούρουνο με πράσα, της Αναστασίας Τσέου

Αγριογούρουνο με πράσα, της Αναστασίας Τσέου

Υλικά

1 ½ κιλό αγριογούρουνο με το κόκαλό του,
2 κιλά πράσα,
1 μεγάλο κρεμμύδι,
1/2 φλιτζάνι ξύδι από κρασί,
1 κ.γ κύμινο,
2 κ.γ κόκκινο πιπέρι,
4-5 φύλλα δάφνης,
αρκετό ελαιόλαδο,
λίγους κόκκους μπαχάρι,
αλάτι,
πιπέρι


Εκτέλεση

Σωτάρουμε το κρεμμύδι, και θωρακίζουμε το κρέας. Βάζουμε το κρέας με το κρεμμύδι να βράσουν, για τουλάχιστον 2 ώρες. Έπειτα ρίχνουμε τα πράσα, κομμένα σε μεγάλες ροδέλες, το ξύδι, και τα υπόλοιπα υλικά.

Σιγοβράζουμε χωρίς να ανακατέψουμε καθόλου, για μια ώρα περίπου, μέχρι να μείνει με το λαδάκι του.

Σερβίρουμε με φρέσκο χυμό από λεμόνι.