Αλμυρό κέικ, της Μαρίας Τσίπη

Αλμυρό κέικ, της Μαρίας Τσίπη

Υλικά

200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
200 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
200 γρ. γιαούρτι
4 αυγά
1 φλιτζάνι τυρί φέτα
Αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει και μετά προσθέτουμε ένα- ένα τα αυγά.
Χαμηλώνουμε την ένταση και συνεχίζουμε προσθέτοντας το αλεύρι, το τυρί, το ζαμπόν και το γιαούρτι.
Τέλος προσθέτουμε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα κέικ και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.