Αμελέτητα κοκορίκων στο φούρνο με πατάτες, της Μαρίας Ντελημάρα

Αμελέτητα κοκορίκων στο φούρνο με πατάτες, της Μαρίας Ντελημάρα

Υλικά

αμελέτητα (είναι σαν αυγά και βρίσκονται μέσα στην κοιλιά των κοκορίκων) - 7-8 αρκούν,
πατατούλες κομμένες σε μικρά κομμάτια,
αλευράκι,
αλατοπίπερο,
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο,
χυμό ενός λεμονιού,
ρίγανη,
ελαιόλαδο


Εκτέλεση

Καθαρίζω τα αμελέτητα, βγάζοντας με προσοχή την πέτσα που τα περιβάλλει.
Τα περνάω με λίγο αλεύρι για να μη διαλυθούν (γιατί είναι μαλακά).

Τα τοποθετώ σε ταψάκι, μαζί με τις πατάτες και το σκόρδο ψιλοκομμένο.
Προσθέτω το λεμόνι, αλατοπίπερο, ελαιόλαδο, ρίγανη, λίγο νεράκι και τα ψήνω σε αντιστάσεις σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρουν χρώμα.

Τέλειος μεζές!
Κάποιοι μπορεί να κοροϊδέψουν αυτό το φαγητό, αλλά ας μη βιαστούν να κρίνουν αν δε δοκιμάσουν.