Αρνάκι στο φούρνο, της Λίνας Σεμερτζίδου

Αρνάκι στο φούρνο, της Λίνας Σεμερτζίδου

Υλικά

2 κιλά αρνάκι -κατά προτίμηση χεράκι ή μπούτι (κομμένο σε μεγάλα κομμάτια)
2 κλαδάκια δεντρολίβανο
χοντρό αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο


Εκτέλεση

Το αρνάκι είναι από τα κρέατα που δεν χρειάζονται πολλά πολλά για να γίνει πεντανόστιμο, έτσι λοιπόν απλά πλένουμε καλά το κρέας μας, το στεγνώνουμε και αλείφουμε ελαφρά με ελαιόλαδο. Τοποθετούμε στη γάστρα, προσθέτουμε χοντρό αλάτι και πιπέρι, 1 ή 2 κλαδάκια δεντρολίβανο και ψήνουμε, τόσο απλά!

Όσο περισσότερη ώρα ψηθεί και σε όσο χαμηλότερη φωτιά τόσο το καλύτερο, ο φούρνος μου είναι δυνατός, ψήνω στους 200 βαθμούς για 2 ώρες (στη μιάμιση ώρα ανοίγω τη γάστρα για να γυρίσω το κρέας να κοκκινίσει και από την άλλη πλευρά), πιθανότατα σε άλλους φούρνους να θέλει ψήσιμο στους 230 ή και 250 βαθμούς.

Είναι έτοιμο όταν θα ξεχωρίζουν τα κόκαλα και θα λιώνει με το πιρούνι.