Αρνί με γιαούρτι, της Ίρμα Ογα

Αρνί με γιαούρτι, της Ίρμα Ογα

Υλικά

1,5 κιλό μπούτι ή ωμοπλάτη αρνιού,
αλάτι,
πιπέρι,
3/4 φλιτζανιού βούτυρο,
2 κ.σ. ρύζι,
1 κιλό γιαούρτι,
5 αυγά χτυπημένα,
1 κ.σ αλεύρι,


Εκτέλεση

Πλένουμε το κρέας μας καλά. Το τοποθετούμε σε σκεύος και το βράζουμε για 30 λεπτά. Το βγάζουμε από τη φωτιά και σουρώνουμε το ζουμί το οποίο το κρατάμε, αφού πρώτα το έχουμε κατεβάσει από την φωτιά.

Βάζουμε το αρνί σε ένα ταψί, μαζί με το ρύζι και με το λιωμένο βούτυρο το περιχύνουμε. Στο ζουμί, πού έχει λίγο κρυώσει, ρίχνουμε το γιαούρτι και το ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε και το αλεύρι με τα αυγά και το αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε στους 180 βαθμολύς C, για 45 λεπτά.

Σερβίρουμε ζεστό.