Αρνί με σταμναγκάθι, της Μαρίας Τερζάκη

Αρνί με σταμναγκάθι, της Μαρίας Τερζάκη

Υλικά

1-1,5 κιλό αρνάκι
1-1.5 κιλό σταμναγκάθι
1 μεγάλο κρεμμύδι,
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί.
1 ποτήρι ελαιόλαδο
Αλάτι -πιπέρι

1 αυγό και το χυμό 2 λεμονιών για το αυγολέμονο.


Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια το πλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίξει.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και προσθέτουμε το κρέας μαζί με τα κρεμμύδια και το τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια.

Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι χαμηλώνουμε την φωτιά στο ελάχιστο και το αφήνουμε να σιγοψηθεί για μια ώρα χωρίς να προσθέσουμε καθόλου νερό.
Ετοιμάζουμε το σταμναγκάθι,το πλένουμε και το βράζουμε σε μπόλικο νερό για λίγα λεπτά.
Το στραγγίζουμε και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το αρνάκι αφού έχει παρέλθει ο χρόνος της μιας ώρας. Δυναμώνουμε την θερμοκρασία στο μέτριο και αφήνουμε να ψηθούν μαζί για μίση ώρα, χωρίς να προσθέσουμε νερό.
Το αυγολέμονο
Χτυπάμε ένα αυγό και προσθέτουμε σταδιακά το χυμό των λεμονιών.
Όταν το φαγητό μας είναι έτοιμο αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά ,ρίχνουμε μέσα μισό κρασοπότηρο κρύο νερό και περιχύνουμε με το αυγολέμονο ανακατέυοντας συνεχώς. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας για 10 λεπτά και σερβίρουμε.