Αρωματικά μπισκοτάκια λεμονιού με αμύγδαλο και ινδοκάρυδο, της Αγγελικής Αντωνοπούλου

Αρωματικά μπισκοτάκια λεμονιού με αμύγδαλο και ινδοκάρυδο, της Αγγελικής Αντωνοπούλου

Υλικά

200 γραμμάρια βούτυρο,
1 φλ. ζάχαρη,
2 φλ. αλεύρι φαριναπ,
100 γραμμάρια αμύγδαλο ωμό (με τη φλούδα ) σε σκόνη,
2/3 φλ. ινδική καρύδα,
ξύσμα λεμονιού (από ένα μεγάλο ή από δυο μικρά)

 


Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αμύγδαλο, το ινδοκάρυδο και το ξύσμα λεμονιού.  Από πάνω προσθέτω σε κύβους το παγωμένο βούτυρο και το χυμό λεμονιού. Δουλεύω αρχικά τα υλικά μου με τα ακροδάχτυλα, ώστε να ψιχουλιάσω τη ζύμη μου.

Στη συνέχεια πλάθω μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

Τυλίγω το ζυμαράκι μου με μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για μισή ώρα. Παράλληλα, προθερμαίνω το φούρνο μου στον αέρα, στους 180 βαθμούς C και τοποθετώ λαδόκολλα στο ταψάκι μου. Ανοίγω το ζυμαράκι μου σε φύλλο πάχους περίπου όσο ένα δάχτυλο (ίσως και λίγο μικρότερο) και προσαρμόζω τη φόρμα που θέλω με κουπ-πατ. Τα τοποθετώ στο ταψάκι με μικρή απόσταση μεταξύ τους.
Ψήνω για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσουν. Τα βγάζω από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν πριν τα βγάλω από το ταψάκι.
Αχνίζω τα μπισκοτάκια μου και τα σερβίρω με ένα ζεστό τσάι ή με καφέ.
Καλή επιτυχία!