Αρωματική παραδοσιακή μουσταλευριά, της Αγγελικής Αντωνοπούλου

Αρωματική παραδοσιακή μουσταλευριά, της Αγγελικής Αντωνοπούλου

Υλικά

6 ποτήρια μούστο κομμένο - βρασμένο,
1 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
1 ξυλάκι κανέλα,
2-3 κλωναράκια αρμπαρόριζα,
χοντροκομμένο καρύδι,
κανελίτσα


Εκτέλεση

Βάζω τα 4 ποτήρια μούστο στην κατσαρόλα μαζί με το ξυλάκι κανέλας και την αρμπαρόριζα.
Με τα δυο ποτήρια που κράτησα, θα διαλύσω καλά το αλεύρι μου, ρίχνοντας λίγο λίγο κάθε φορά και μέσα από κόσκινο.

Ανακατεύω με σύρμα.
Αφού το ανακατέψω όλο, το περνάω από τη σίτα για τυχόν γρομπαλάκια.

Ανοίγω τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία και όταν κάψει ο μούστος (όχι να βράσει), ρίχνω το μείγμα του αλευριού, περνώντας το πάλι από τη σίτα και ανακατεύοντας συνέχεια.

Βράζω μέχρι να γίνει μια πηχτή κρεμούλα, να αφήνει στρώμα στην κουτάλα μου (περίπου 20 λεπτά).
Κατεβάζω από τη φωτιά, βγάζω τα μυρωδικά και σερβίρω σε πιατάκια ή μπολάκια.

Πασπαλίζω με καρυδάκι και κανελίτσα.

Καλή απόλαυση!