Αρωματική τάρτα με πράσινο κολοκύθι & ανθότυρο, της Έφης Κουτσικέα

Αρωματική τάρτα με πράσινο κολοκύθι & ανθότυρο, της Έφης Κουτσικέα

Υλικά

Για μεγάλη ταρτιέρα:
1 έτοιμο φύλλο για τάρτα,
5-6 στρογγυλά κολοκύθια,
1 κρεμμύδι ξερό,
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα,
200 γρ. φέτα τριμμένη με το χέρι (κατά προτίμηση κατσικίσια),
200 γρ. ανθότυρο Κρήτης τριμμένο στο χέρι,
100 γρ. γραβιέρα τριμμένη (κατά προτίμηση Αμφιλοχίας),
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά,
2 αυγά,
περίπου 1/2 ματσάκι άνηθο & 2 κουτ. σούπας δυόσμο (φρέσκα),
ελαιόλαδο,
φρέσκο πιπέρι πολύχρωμο


Εκτέλεση

Τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη τα κολοκύθια, τα βάζουμε σε μια πετσέτα και αφήνουμε να βγάλουν καλά τα υγρά τους.

Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το κρεμμύδι.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ σκεύος και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια για 3 με 4′.

Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τρίβουμε λίγο πιπέρι και σοτάρουμε, μέχρι να πιουν τα υγρά τους.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε τον άνηθο, το δυόσμο, τα τυριά και ανακατεύουμε.

Χτυπάμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα αυγά με το γιαούρτι και ρίχνουμε περίπου τα 2/3 στο μείγμα με τα κολοκυθάκια.

Απλώνουμε το φύλλο στην ταρτιέρα, φροντίζοντας να καλύψουμε τόσο την ταρτιέρα όσο και τα τοιχώματα της.

Ρίχνουμε τη γέμιση στην ταρτιέρα, ισιώνουμε το μείγμα και τρίβουμε λίγο ακόμα πιπέρι.

Ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα από το γιαούρτι με τα αυγά.

Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γραβιέρα και ψήνουμε την τάρτα για 40′ περίπου στους 200 βαθμούς.

*Κρατάμε λίγη γραβιέρα για το πασπάλισμα.
Μπορούμε επίσης να εξαιρέσουμε τη φέτα και να βάλουμε την ποσότητα αυτής σε ανθότυρο.

Καλή επιτυχία!