Αυγά-ποντικάκια, της Ελένης Βερούση

Αυγά-ποντικάκια, της Ελένης Βερούση

Υλικά

10-12 αυγά,
μαύρο πιπέρι σε κόκκους,
3 καρότα,
οδοντογλυφίδες,
πασατέμπο


Εκτέλεση

Βάλτε τα αυγά στο βραστό νερό και αφήστε τα μέσα για 8-9 λεπτά, γιατί θέλουμε να είναι σφιχτά.
Τα καθαρίζουμε και κόβουμε λίγο το ασπράδι από το πάνω και το κάτω μέρος. Στη συνέχεια τοποθετούμε δύο αυγά, το ένα πάνω στο άλλο. Με μια οδοντοφλυφίδα ενώνουμε τα δυο αυγά. Βάζουμε ένα κομμάτι καρότο στο πάνω μέρος και για τα ματάκια και τη μυτούλα βάζουμε μπαλάκια μαύρο πιπέρι.
Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία για τα αυγά-ποντικάκια, βάζοντας τον πασατέμπο για αυτιά (βλέπε φωτό).

Έτοιμα!