Βασιλόπιτα, της Μιρέλας Χριστουλάκη

Βασιλόπιτα, της Μιρέλας Χριστουλάκη

Υλικά

370 γραμ. αλεύρι σκληρό,
620 γραμ. ζάχαρη,
200 γραμ γάλα,
200 γραμ λάδι ραφινέ,
150 γραμ. αμύγδαλα αλλεσμένα,
50 γραμ. κονιάκ,
40 γραμ. μπέικιν πάουντερ,
8 αυγά (χωρισμένα κρόκους από ασπράδια),
ξύσμα από 2 λεμόνια,
χυμός από 1 λεμόνι,
3 βανίλιες


Εκτέλεση

Χτυπάμε καλά, το λάδι με τη ζάχαρη, και το ξύσμα, μέχρι να ασπρίσουν. Χτυπάμε τους κρόκους με το χυμό λεμονιού, και προσθέτουμε τα αμύγδαλα, και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε τα δύο μείγματα, και προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το κονιάκ και το γάλα. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα, τα προσθέτουμε στο μείγμα και τα ανακατεύουμε με μία σπάτουλα απαλά.

Βουτυρωνουμε ένα ταψί (στρογγυλό νο38), και βάζουμε χαρτί αντικολλητικό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 40-45 λεπτά.

Καλή όρεξη!!!