Βελουτέ πατατόσουπα με μπέικον, της Δέσποινας Ζάρκου

Βελουτέ πατατόσουπα με μπέικον, της Δέσποινας Ζάρκου

Υλικά

10 πατάτες
1 κρεμμύδι ξερό
3 καρότα
4 φέτες μπέικον
1 κύβο ζωμό κότας
φρέσκο θυμάρι
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 κ.γ tabasco
1 κ.γ κονιάκ
1 φέτα ψωμί του τοστ
1 σκελίδα σκόρδο


Εκτέλεση

Κόβουμε σε μικρούς κύβους τις πατάτες, το καρότο και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το μπέικον (ψιλοκομμένο), το αλάτι και το πιπέρι και τα αφήνουμε να σοταριστούν. Σβήνουμε με το κονιάκ, προσθέτουμε το θυμάρι και ρίχνουμε 1 λίτρο νερό και το ζωμό κότας.

Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράζει σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Αφού βράσουν, τα πολτοποιούμε στο multi και προσθέτουμε λίγο tabasco. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο και διακοσμούμε την σούπα μας με κρουτόν αρωματισμένο με σκόρδο και μπέικον.

Για το κρουτόν αρωματισμένο με σκόρδο: βάζουμε σε ένα ταψάκι το ψωμάκι του τοστ κομμένο στα τέσσερα με ελάχιστο ελαιόλαδο και τριμμένο φρέσκο σκόρδο και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για 5 λεπτά.

Για το μπέικον: το βάζουμε για 3 λεπτά στο φούρνο.