Βίδες με παντζάρια και μαντζουράνα, της Ελευθερίας Μόσιαλου

Βίδες με παντζάρια και μαντζουράνα, της Ελευθερίας Μόσιαλου

Υλικά

500 γραμμ. βίδες
λίγο ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ,ψιλοκομμένα
4-5 παντζάρια, πλυμμένα
2-3 κλωναράκια φρέσκιας μαντζουράνας (μόνο τα φύλλα)
αλάτι και πιπέρι
300 γραμμ.γιαούρτι, στραγγιστό


Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά αλ ντέντε και προτού τα σουρώσουμε κρατάμε 1 φλυτζάνι από το νερό τους.

Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βάζουμε τα παντζάρια και τα αφήνουμε να βράσουν.

Μπήγουμε ένα μαχαίρι σε ένα παντζάρι και αν περάσει εύκολα από τη μια άκρη στην άλλη είναι έτοιμα.
Μόλις κρυώσουν τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε κύβους. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα παντζάρια, τη μαντζουράνα αλάτι, πιπέρι και το νερό από τα ζυμαρικά. Το αφήνουμε να βράσει για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά, ρίχνουμε το γιαούρτι, το ανακατεύουμε και είναι έτοιμο για να σερβίρουμε.