Βουτυρένια μπισκοτάκια της μαμάς μου, της Μαρίας Λαδά

Βουτυρένια μπισκοτάκια της μαμάς μου, της Μαρίας Λαδά

Υλικά

1 βιτάμ (σε θερμοκρασία δωματίου),
250 γρ. φυτίνη,
3 αυγά,
3,5 φλυτζανάκια του καφέ ζάχαρη,
λίγο κονιάκ,
1 βανίλια,
λίγο αλάτι,
1 φακελάκι baking powder,
1 πακέτο περίπου (900 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
1 κρόκο αυγού για επάλειψη


Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ καλά το βιτάμ και τη φυτίνη, μέχρι να ασπρίσουν (για 3-4 λεπτά).

Έπειτα, ρίχνουμε τη ζάχαρη, χτυπάμε καλά τα αυγά, το κονιάκ, τη βανίλια, το αλάτι, το baking powder και το αλεύρι (όσο πάρει).

Προς το τέλος, το ζυμώνουμε απαλά με το χέρι. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα.

Κόβουμε με κουπ-πατ ό,τι σχέδια θέλουμε, αλείφουμε με τον κρόκο αυγού και ψήνουμε στον αέρα, στους 160 βαθμούς για 30-40′.

Καλή επιτυχία!